En alldeles ny blogg!

Hej!

Välkommen till min alldeles egna blogg!

Den här bloggen kommer att handla om mig, Hedvig, 26-årig biologstudent från Linköping! Just nu läser vi etologi för Per Jensen, den största anledningen varför jag hamnade just här. Pojkvännen Peter och jag läser på samma program och vi delar vårt största intresse, hundar! I familjen finns just nu 3 hundar, Troll, Gizmo och My!

Troll är en 2-årig border collie från Seglinge, www.quickly.to/sg, och han är min lilla gulleplutt! Han är stor kille som älskar att springa och det mest jobbiga i livet är att gå i koppel. Vi tränar lydnad, vallning, spår och agility och jag inser att jag måste välja snart! Vi ska debutera i Lkl 3 under våren och appellen också i april..  Vallning har vi tänkt att köra mycket i år, jag lider av en konstant brist på får efter att mamma sålde sina. Men nu ska vi gå på kurs 2 ggr i veckan när snön väl försvinner och om allt går som matte vill så kanske vi kan starta ett LP i år.. Håll tummarna! Yvonne Öster som håller i en av kurserna pratade dessutom om att åka ner till Karin Söderberg i Jönköping och då kan jag hänga på. Vi tränade för Karin i somras hos Eva på Seglinge och hon var jättebra, så det skulle vara kanon att få åka dit!

Vi ska sätta igång med agilityträningen på allvar i vår tänkte jag, den har lixom blivit bortprioriterad fastän det är så kul.. Anledningen är mest att jag inte har bil och det är omständigt att ta sig till Linköpings HU som ligger närmast (1 timmme buss+ 20 min promenad typ. Och så ska man ta sig hem oxå!) Lydnad och spår kan man ju träna hemma (har en stor skog nära) och vallningen är det cykelavstånd till. Det jag känner att jag är minst intresserad av är brukset, så efter appellen så får vi se om det blir nåt mer..

Gizmo är Peters australian shephard, han är 1 år. Han kommer tyvärr inte stanna länge till hos oss för att Peter och Gizmo kommer inte så bra överens, så han ska åka tillbaka till sin uppfödare. Gizmo är rädd av sig och uppfattar mycket i sin omgivning som hot, som tex andra människor än Peter och mig, och andra hundar än de i familjen och några till. Han är världens goaste hund här hemma och vill gärna kela och ligga i sängen, men när vi går ut så är det mycket konflikter.. Gizze är Peters första hund och det hela är mycket tråkigt..

My är en liten papillondam på 15 veckor! Hon kommer från Whispering Valley, www.whispering-valley.com, och hon är en liten dam med skinn på näsan! Just nu är My mest intresserad av att äta bajs och retas med Troll när han försöker äta sin mat! Men My är inklickad och kan sitta, ligga stå och komma när man ropar.. för det mesta! Tanken är att My och jag ska träna och tävla lydnad och agility när My växt till sig! Hon har mycket mer vilja än vad Troll hade i samma ålder, men det skadar inte att vara tuff när alla ens kompisar är 10 ggr större! Alla? Nej, Lovis finns ju också! Henne går att läsa om på www.toktassarna.com! My är söt som en sockerbit och charmar alla! Utom Troll då, han är inte imponerad!

Så det var lite om oss! I fortsättningen kommer det stå om vår träning och lite allt möjligt annat!

/Hedvig

Publicerat på 20 februari 2006, i Just nu. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Åsa o toktassarna:
  Åh, kanon, en blogg! Ska genast länka!

  eva marie:
  vad kul! å extra kul att du läser etologi, det har jag med gjort skall bli att följa my här, ha det super! tigerpuss o pirayakram

  Ann:
  Halloj! Vad skoj att ni har skaffat en blogg! Nu kan man ju följa ”lillebror” litegrann på håll ivarjefall Här går vi bara och väntar på att det ska gå 30 dagar så att vi kan ultraljuda Windisen..
  Ha det bra

  Eva:
  Hej! jag hittade adressen som du ser… Jättekul med blogg! Ser fram emot kul läsning! Trist med Gizze!

  Monia:
  Hejsan Hedvig!
  Vad roligt med bloggen.
  Hoppas på att få se lite bilder av My

  eva marie:
  louise lärde mig att lägga in bilderna på http://www.photobucket.com sedan länkar du bara över dem från den sidan till bloggen mha URL koden, smart va!

  eva marie:
  ja skapa ett konto där först då alltså så kan du lägga bilderna där… ett annat bra tips är att ha en specifik blogg mapp där du förminskar bilderna redan innan du lägger dem på nätet för att få rätt proportioner istället för att krångla med det i bloggen… du kommer märka vad jag menar

  Gilla

<span>%d</span> bloggare gillar detta: