Uppdaterat

Uppdaterat 21/2, seent..

Nu ska vi se om jag kan få en bild att funka..

Här är lilla Freddy (som inte finns mer hos oss) i slalomet

Bättre storlek denna gång! Ska vi ta en på Troll oxå..

Här är Troll såååå söt tycker jag

Och en bild på My tillsammans med mig..

Söt som en sockerbit, eller hur?

Gizmo och Troll poserade i snön en vacker vinterdag i förra veckan!

Och till sist en bild med bara rumpor på, bara för att det är charmigt

Från det här pespektivet så ser My inte ut att vara sååå mycket mindre än de andra två! Ack vad skenet kan bedra!

Nu ska jag plugga lite!

Kväll: Jag har tänkt sätta upp veckomål med Troll och lydnaden, typ tre moment som vi ska köra huvudsakligen tänkte jag! Denna vecka så är det rutan, fjärrdirigeringen och framförgåendet som ska filas på! Målet är att Troll ska hitta rätt plats i rutan, att han ska kunna sätta sig och lägga sig från stå utan att flytta baktassarna och att han ska klara framförgående utan drag!

Tränade lydnad med Troll på parkeringen utanför. Jag testade en ny metod med rutan, med shaping, dvs att jag klickar när han är på rätt ställe för et litet tag sen. Han vet att han ska till rutan och har en väldig fart dit, men han har lite svårt med var han exakt ska vara.. Men nu när jag jobbat med klickern så verkar det som att han förstår mer och mer. Mot slutet idag så hamnade han på rätt ställe varenda gång! Duktig vovve!

Fjärren.. Har vi jobbat mycket med.. Tror att det svåra är att i vardagen så lägger/sätter ha sig genom att flytta baktassarna och att det är det som sitter kvar för även om det inte är några långa sträckor så flyttar han sig framåt några cm varje gång. Och eftersom tassarna sitter som fastklistrade när han ställer sig och sätter sig från liggande så blir det ju kanske nån dm framåt totalt! Hm.. Jobbar på med klickern och det funkar om jag är på nära håll, men inte på långt. Han har helt enkelt inte riktigt fattat vad jag vill! Jag tränar genom att klick-boll när det blir rätt.. men? Får fundera och träna mer..

Framförgåendet började funka utan drag vid träningen på klubben i lördags! Helt plötsligt gick han rakt fram utan att pendla eller nosa! Märkte idag att han går rakt fram om han har en snöhög att sikta på! Resultatet av att lägga boll på snö.. Men till slut funkade det att köra bara på parkeringen, utan snöhög! Fast han vänder sig om i ställandet.. Det gör han inte med drag.. Varje gång jag berömmer så vänder han sig oxå om. Gullgubben! Alltid kontaktsökande! Men berömmer jag väääldigt lugnt och väntar ut honom att han ska kolla åt rätt håll så.. Känns att vi är på god väg iaf!

My: Tränar ju inte så hårt än.. förstås! Men My kan sitta på bara ord, utan dk! Lägga sig och stå med dk.. Har börjat lite försiktigt att shapa fria följet. Har bestämt en punkt vid sömmen på jeansen där My får godis.. Klick och köttbulle om hon är på rätt ställe! Kan ta tid innan den poletten sitter som det ska, men tid har vi gott om! Har shapat in kontakten, så nu kollar hon mig upp i ansiktet när jag sätter mig framför henne! Sötnosen! Nästa steg är att kunna det utomhus och när jag står!

Peter är sjuk, har haft feber sen i söndags, vilket innebär att jag har haft hand om Gizmo.. Förstår Peter helt och fullt, Gizze är skitjobbig! Idag, em.. Först stannar en farbror och gissar raser på alla tre. Han klarade bc och papillon. men känner inte till aussie! Så fort han tilltalar mig så kastar sig Troll och Gizmo fram. Troll för att han tror att alla människor som hälsar kan vara hans nya bästa kompis, Gizmo för att skälla ut gubbj**! My gör inte så mycket alls.. 200 m senare så tittar en tant på hundarna med ett leende. Gizmo börjar morra och när tanten är bredvid så skäller han ut henne. Tanten slutar le och skyndar sig förbi. Suck. Nu är jag arg!  När Peter är med så skäller han iaf inte, men med mig så visar han sitt ”sanna jag”. Träffar sen Tilda, med mamma och Anne (mamma är kontaktperson åt en djurälskande 43-åring). Tilda är 11 1/2 år, bc och i höglöp. Troll är inga problem, nosar lite men slutar bry sig om henne när jag säger nej. Skööönt! Med tanke på att jag numera har en tik också! Gizze går inte att få längre från Tilda än en halv meter. Han får gå kopplad resten av promenaden. Gizmo lyssnar bara på en person, Peter, men inte ens Peter kan få Gizze att acceptera andra människor. När husse är med så skäller och morrar han visserligen inte, men han spänner upp sig och reser ragg istället. Inte kul alls med en sådan hund.. Det värsta är nog att när han stressar upp sig så börjar My också att morra! Tur att han ska hem snart, så hon inte hinner lära sig en massa dumheter..

Ska också ta tag i att Troll inte ska studsa mot alla människor som säger hej. Nu ska han lära sig att sitta still tills jag säger varsågod! Basta!

Nu är jag trött! Gonatt!

Publicerat på 21 februari 2006, i Foto, Just nu, Lydnad, My, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. eva marie:
  men in kom de o det är huvudsaken! lägg dem i paint o minska dem du lägger in senare till ”behaglig” storlek så blir det perfekt! och mmm troll är super mysig! en liten mysan o ett ”litet” troll, kan det bli bättre ???

  Eva:
  Härliga bilder!

  Monia:
  Vilka härliga bilder Hedvig.
  Du får gärna maila över några bilder på My till mig så skall jag uppdatera på vår hemsida:-)

  eva marie:
  de där ögonen kan smälta sten

  Hedvig till Monia:
  Digitalkameran har gått sönder så jag kan tyvärr inte ta några bilder nu! Och de jag har är nog inte hemsidekvalitet tyvärr.. Men så fort kameran är lagad så ska jag fota och skicka bilder till dig!

  Åsa o toktassarna:
  Jag får väl ta med kameran nästa gång vi ska leka, fast två vita hundar i snön syns ju inte! Är bortrest i helgen, men nästa vecka kanske vi hinner leka igen?

  Åsa o toktassarna:
  Jag börjar 12 både tisdag och onsdag, det vore ju bra med ljus om man ska fota lite. Annars kan jag fredag kväll.

  Åsa o toktassarna:
  Tisdag it is! Jag kommer till Ryd kl 10 då!

  Ellen & Rebecca:
  Hejsan.
  Vi undrar om vi skulle kunna få andvända bilderna som du tagit till hemsidan stallet.se. Vi kommer endast andvända bilderna till stallet: Titilla.
  Det skulle vara kul om vi fick andvända de underbara bilderna. Men respecterar copyrightlagen & rör nte bilderna fören vi har fått tillstånd.
  //Ellen & Rebecca

  Hedvig till E&R:
  Hej! Bra att ni frågade om lov! Jag vill inte att ni använder bilderna på mina hundar. Kan ni inte hitta hundar som ni känner istället? Lycka till!

  Gilla

<span>%d</span> bloggare gillar detta: