Uppföljning

Jag är genomförkyld idag och gick hem tidigare från skolan. Nyser hela tiden och näsan är svullen och röd. Blä!

Troll och jag tränade lydnad i en timma, uppföljning av förra veckans mål och uppställning av veckans nya mål! Förra veckan skulle vi jobba med rutan, framförgåendet och fjärrdirigeringen.

Rutan: Troll har hittat en egen ingång som är kanonsnygg! Men för tillfället funkar den bara om rutan står diagonalt åt höger. Men sista gången jag körde så kändes det som att han började hitta rätt från andra hållet också! Han kommer i full fart mot rutan, svänger in från vänstra sidan och kastar runt rumpan 180 grader så att han hamnar i mitten, på diagonalen, med ansiktet mot mig! Och detta har han kommit på själv! Heja klickern och heja Troll! Så klar framgång!

Framförgåendet: Jag ville att han skulle kunna gå utan mål och det kan han någorlunda. Men inte första sträckan. Detta moment är inte riktigt klart än, han nosar och pendlar något om vi inte har drag. Vi får jobba vidare på det, trots att det har gått framåt! För 1 1/2 vecka sen så gick han inte alls utan drag!

Fjärren: Poletten börjar trilla ner! De flesta gånger är alla tassar där dom ska! Men avståndet är typ 2 m, och jag ska ut på 15, så vi har mer att jobba på här.

Denna veckas mål: Fortsätta med fjärren, den ska sitta snart! Slipa på rutan så att det sitter från alla håll. Fortsätta jobba med framförgåendet så att det funkar utan pendling och nosning utan drag. Fria följet ska vi jobba på! Han har en tendens att sätta sig lite snett, det blir bättre när vi kört en stund, men jag vill att det ALLTID ska vara bra!. Inkallningar med ställande, läggande OCH med fart!

Sommarnostalgi… Jag vill att det ska vara varmt, att det ska gå att valla och att Troll ska sitta i en hink m svalt vatten

My: Började träna stanna kvar idag! Det gick några sekunder! Vårt mål denna vecka är att My ska kunna stanna kvar i några fler sekunder, på 1-2 m håll!

My är en liiiten hund med vääääldigt stora öron

/Hedvig

Publicerat på 27 februari 2006, i Foto, Lydnad, My, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. eva marie:
    javisst är det så, för sjuk för att vara i skolan, men träna med hunden är man aldrig för sjuk för känner igen mig!!!

    Gilla

<span>%d</span> bloggare gillar detta: