Klicker- en himla bra grej!

My kan nästan fritt följ! Med det menar jag inte att hon följer och sätter sig precis där hon ska, men hon kan följa mig och hamnar oftast på rätt ställe! I en verkligt bra position alltså! Och det bara för att jag klickat när hon varit på rätt ställe! Duktig tjej! Vi har också tränat på sitt, ligg och stå och på stanna kvar och på lite inkallningar. Dessutom tränade vi ställande på bord! Med tanke på utställning och så.. My har faktiskt fått halva sin dagsranson mat idag som belöning! Maten är visst roligare som belöning än vad den är i matskålen.. Lilla snuttan är sååå duktig!!! Idag charmade hon några kursare till mig som var här och skrev labrapport. Det blir så ibland, när jag inte vill lämna hundarna ensamma för länge, så får vi flytta hit plugget istället! Det gick bra, förutom att jag upptäckte att någon blivit av med en penna.. Och den går inte att använda längre tyvärr, efter att ha varit i Mys våld i 5 min!

Troll tränade jag som vanligt idag, fast efter en lång promenad så att han var ordentligt varm. Innan My så tränade jag oftast under promenaderna, men nu är det så kallt för My att vänta, och att ha henne under jackan när jag tränar påverkar mina positioner så det funkar sådär. Så idag efter promenaden dumpade jag My hemma för lite ensamhetsträning, och tränade slalom och lydnad med Troll! Trollis klarade 2-portsslalom idag! Jag ställde först portarna lite isär och senare ganska nära varann, men längre ifrån än 60 cm. Han hittade efter ett tag spontant den andra porten och fixade det även på ett kort avstånd! Det är en sån otrolig skillnad att kunna träna varje dag! Det blir så snabba framsteg!

Vi körde också ff, han var tyst, men hade lite sneda sättanden. Fjärren börjar lossna! Idag gjorde han klart fler rätt än för bara någon vecka sen. Poletten börjar trilla ner.. Körde också inkallningar, jättebra fart och snabbt ställande. Han klarar läggandet också, fast blandar ihop dom ibland och då kan det bli ett långsamt läggande vid ställandet.. Vi tränade rutan också, rätt över snövallar plus en cykelbana, hans träning är verkligen inte störningsfri.. Det gick bra iaf, han ställer sig mer i mitten om jag kör på kortare avstånd, men nu springer han snyggt till rutan och ställer sig inuti rutan iaf , även om det är närmre kanten än vad jag tycker är bekvämt. Jag tror att jag kan finlira in det i efterhand, det lyckades så bra på kort avstånd, så det finns ju ingen anledning varför han inte skulle hitta rätt även på längre..

Jag tyckte iaf inte att han verkade stel efteråt, han har ju alltid gått lite krampigt i koppel, eftersom han vill springa, inte gå. Jag ska hålla ett öga på honom, framförallt om han verkar ovillig att göra något. Han vill ju alltid träna så är det något han inte vill så är det ju nåt knas nånstans.

Nu på kvällen tränade vi kf på vår bräda och går jag bredvid så blir det jättefint, men om jag är på hö sida eller inte precis bredvid så missar han. Rutin saknas, och det finns bara en bot på det! Träna mera! Tur att Trollis tycker att det är skoj m kf!

Nu ska Troll hem till mamma, han ska vara där tills på onsdag, My blir hämtad av Åsa imorgon bitti och sen bär det av till Kolmårdens djurpark! Det ska bli både intressant, kul och spännande! Jag har ju varit där förut, men nu är det mer forskningsinriktat och det är alltid spännande!

Jag och Peter kollade på lägenhet idag! En 2:a på 55 kvm (tror jag). Det var en öppen och trevlig planlösning med kök (ingen självklarhet vid studentbostäder..) så att om våra uppsägningar går problemfritt (vill ju inte ha dubbel hyra) så flyttar vi ihop den 1:a maj! Hur spännande som helst!

Publicerat på 13 mars 2006, i Agility, Lydnad, My, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Caroline:
    Skoj med lägenheten! Var ligger den?

    Caroline:
    Det är ju jättebra! Löser det sig med hyrorna och sånt då? Jag såg Peters bilder på vargpussarna, hur coolt som helst!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: