Slalom!

Peter och jag ska flytta ihop! Jag sa upp min lägenhet igår och kontraktet är påskrivet! Det ska bli så kul! Vi ska bara komma överens om vems dammsugare vi ska ha.. Vi flyttar inom StudentRyd och det är bara till huset bakom mitt, mindre än 200 m.. Men det är en luftig 2:a och bara det att ha ett kök kommer kännas otroligt lyxigt! Den 1:a maj ska det bli!

Jag har tenta på tisdag och igår skrev vi klart en stooor labrapport som ska vara inne idag, samt att vi putsade på en power point-presentation av vår rapport som ska presenteras under 30 min på måndag, dvs dagen innan tentan.. Pelle Jensen vet hur man håller studenterna sysselsatta..

Jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt detta, särskilt m tanke på att jag ska träna Troll på klubben i träningsgruppen imorgon fm och att My har första gången på sin valpkurs på söndag, men på något sätt ska det nog gå!

Igår så fick Troll träna, ganska sent efter att dagens 3 kapitel var lästa, och det gick bra överlag! Vi började med vårt slalom och Troll klarade nu 2 portar på rad med lite mellanrum emellan så jag ställde ihop det efter några gånger och då blev det svårare! Men han klarade det också efter några försök! Jag kom på mig själv att visa ett handtecken när han ska svänga runt för att komma in i andra porten och jag lyckades både visa för tidigt och för sent, så att han antingen svängde innan han ens kommit igenom första porten, eller så att han svängde in för sent.. Jag vill inte ha ett handtecken där, för jag vill ju att han ska ta hela slalomet självständigt, men jag ska jobba bort det, ju mer Troll får in rörelsemönstret! Två väldigt positiva saker är att han dels tycker att det är vansinnigt kul så han har ett stort sug emot slalomet (han ligger nästan när han väntar på kommandot) och dels att jag började med högerslalom, men även kör vänster då och då, så som det ser ut nu så kan han slalom från båda hållen!

Sen tränade vi lydnad också, började med rutan som gick bra, han hittade sin position på längre håll (ca 15 m) idag! Sen hände något konstigt och han ramlade bort , nästan utanför rutan, men jag tror det bara var tillfälligt. Det är ju lite svårt att träna här som jag nämnt förut, för attdet är så trångt! Vi ska träna rutan ordentligt på lördag på klubben, där finns det plats iaf!

Vittringsapporterna blev nästa och det gick kanonbra! Nu har det gått så klockrent bra de senaste gångerna så jag börjar hoppas på att det sitter! Peppar pepar ta i trä.. Fjärrdirigeringen börjar också sitta, de allra flesta gångerna så fäller han sig fint bakåt både vid läggandet och sättandet! Duktiga Troll!

Vi avslutade med ff och hans sättanden var lite slarviga och sitter han snett och jag säger fot, då kommer gnället! Men det har minskat massor! Vi behöver träna varje dag på sättanden vid vändningar, för det är där som det brister. Det är lättare med boll, för då anstränger han sig mer, men då går stressen upp och han gnäller mer.. En svår balansgång det där

Jag upptäckte en kursare till mig, Anna-Carin, på klubben i lördags, så vi har pratat om att börja träna ihop! Hon har en blandras och de ska upp i trean precis som vi! Det är ju perfekt att ha en träningskompis på samma nivå! Vi skulle ha tränat igår, men det blev inställt pga allt rapportskrivande och pluggande.. Det är nog lättare att få till det efter den här kursen! Anna-Carin berättade om en teknik att använda vid gnäll som hon lärde sig på en lydnadskurs för Anne Dahlin! Det gick ut på att lära hunden en fel-ord (som alltså är mjukare än nej, men ändå betyder att det inte var bra) och när hunden gnäller så säger man fel och lägger hunden och går bort och ställer sig med ryggen mot hunden ett tag. Det går ut på att få hunden att tänka efter vad den gjorde för fel. Jag är inte hundra på hur man gjorde, men jag tänkte att hon kanske kan visa mig! Funkar det så ska jag betätta mer utförligt hur det gick!

Idag är det otroligt vackert väder här! Vi var ute på en lång och mysig promenad på fm, så nu ligger hundarna och sover.. Trollis tränade lite inkallningar och fjärr och det gick bra båda delarna! Efter att Gizmo åkte hem så har Troll blivit mycket mer lekfull både mot My och mot mig! Så nu leker han med My och vill att jag ska kasta pinnar åt honom! Jag är iofs inte förtjust i pinnkastande, men nu när det är mycket snö går det att utnyttja för att träna Trolls muskler! Jag kastar pinnen ut i djup snö, helst så att han inte ser vart den hamnade och sen går han i snön och letar! Troll tror nämligen ofta att han vet åt vilken håll jag ska kasta så han missar ofta vart pinnen egentligen hamnar.. Och så går han där och pulsar istället! Hans bakdel ser inte stel ut, jag har kollat varje dag.. Jag tror att han förmodligen sträckte sig lite när han hoppade, jag kom på i efterhand att första hoppet såg lite konstigt ut. Han var nog lite kall efter att ha legat stilla (trots täcket) och hann inte bli ordentligt varm innan hoppet. Jag ska vara noga med att värma honom i fortsättningen, så hoppas jag att problemet inte återkommer. funderar på att köpa ett varmare täcke åt honom. Nu har han ett Obtracktäcke, och mer följsam och smidigt täcke får man ju leta efter. Det är perfekt om man vill ha täcke på när man tränar, men ska han ligga stilla en stund i snön så tycker jag att han blir kall ändå.. Det får nog bli varma täcken till både Troll o My till nästa vinter.

My fick träna lite stanna kvar och lite ff.  Hon är en duktig tjej! Vi ska träna lite mer inomhus idag har jag tänkt!

Ännu en vargbild som jag fick på mailen..

Nu till plugget!

Publicerat på 17 mars 2006, i Lydnad, My, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. eva marie:
  vad bra att du upplyste mig om platsen, då får vi ta bort det där tur man känner såna som har koll
  i sängen är aldrig kul att få det, somnade i soffan häromdagen m tigern, och hon kan ju inte hoppa ner, gissa vad hon gjorde då… jaja, det blir nog bra bara det blir vår så man kan vara ute mer

  eva marie igen:
  hahaha här har vi tre dammsugare på 40kvm men ingen som anv dem… grattis till lägnheten

  Gilla

%d bloggare gillar detta: