Tentastress..

..gör att det är svårt att hinna med hundarna..

Men igår kväll fick både Troll och My träna, Troll tränade slalom och lite ff och han gick bra. Började med att ta fel port i slalomet några gånger, men det rättade till sig. My tränade sitt, ligg, stanna kvar och att stå på bord! Peter fick hålla i klickern medan jag kollade My i munnen och halva hennes dagsranson mat gick åt! Hon var jätteduktig! Hon kan stå stilla på bord nu och samtidigt se alert ut!

Idag skulle Troll och jag till klubben och träna med appellgänget, men klubben var upptagen märkte vi när vi kom dit! Fullt med folk och hundar som tydligen skulle tävla lydnad! Det tog ett tag, men sen hittade vi en ersättningsplan, en parkering vid universitetet. Troll gick jättebra, jag testade fel-kommandot som Anna-Carin pratade om (vet inte om jag gjorde helt rätt..) och det funkade jättebra! Jag gjorde så att om han gnällde så sa jag fel, la honom ner med en hand över manken och gick bort några meter med ryggen bort från honom. Efter nån minut gick jag tillbaka och då var han mer lyhörd och villig att göra rätt! Jag kände mig så optimistisk så att jag tom tog fram bollen vid sättandena och oj! vad mycket bättre han gick! Helt plötsligt var han väldigt mån om att sitta rakt och vara i en bättre position! Köttbullar duger tydligen inte som motivation..

Vi tränade igenom hela lydnadstrean och appellen så det blev ett rejält pass! Allt gick faktiskt bra idag, fick honom att stanna med nosen framåt i framförgåendet, även utan drag, budföringen tror jag han verkligen har kopplat nu och rutan lyckades han med snygg ingång, även på 20 meter! Vittringen funkade också bra, ja allt känns bra just nu! Jag ska lägga anmälan till appelltävlingen den 23 april på lådan imorgon! Spännande! Tror det kommer sitta bra tills dess, men jag hoppas verkligen på att snön försvinner snart, det vore ju skönt att hinna spåra ett par gånger innan tävlingen!

Men, jag upptäckte när jag kom hem att Trolls tassar var helt svarta! Det tog tre omgångar med diskmedel för att få bort skiten OCH jag fick skura badrumsgolvet efteråt.. Inte kul att ha olja och vägskit runt hela tassarna.. Det är nog den största nackdelen med att träna på parkeringar.. Iaf i töväder..

Lydnaden får vänta till maj tror jag, vi behöver lite mer tid på oss tycker jag. Men det finns flera tävlingar på nära håll både i maj och juni, så vi tar någon av dom..

My har varit hos älsklingshusse Peter idag! Hon har följt med hem till kompisar och pluggat (fast My charmade mer än vad hon pluggade). Två glada frivilliga hundvakter anmälde sig efter att ha träffat My en dag... Sen, på eftermiddagen har vi suttit här och pluggat, social träning för My, men annars har det varit en tråkig eftermiddag och kväll.. Det blir så när man har myyycket att läsa.

Nu ska vi ut på kvällspromenad!

Publicerat på 18 mars 2006, i Lydnad, My, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. eva marie:
    jag tror det kommer gå kanoners, så mkt hon får vara med akta bara så hon inte stjäl all uppmärksamhet

    lycka till med tentapluggandet också vet hur det är…

    Gilla

%d bloggare gillar detta: