Linköpings BK

Vovvarna och jag fick lifta med Anna och Pajas till träningen idag, eftersom Adam blev magsjuk igårkväll.

My socialiserade med Åsa, Signe, Lovis och Heba och fick en promenad och lite bus medan Troll och jag tränade! Hon charmade alla hon träffade (både mattar och vovvar), som vanligt!

Trollis och jag tränade ff och det gick väldigt bra! Trots andra hundar där så hade han en jättebra fokus. Något sneda sättanden i vänstersvängarna, har börjat ta ut dom lite för att underlätta för Troll. På appellkursen lärde vi oss att göra svängarna så att vi var kvar på linjen, men då hinner inte Troll med. Så nu tänkte jag att vi kör ett steg till vänster i svängen, så att han hinner med att räta upp sig. Jag vet inte hur hårda domarna är att man ska vara kvar på linjen, nån som vet

Rutan gick helt suveränt, efter min analys häromdagen, då jag kom fram till att han har svårt för svängar då han hamnar till vänster om konen så gjorde jag det lätt för honom och ställde mig något till höger om diagonalen. Då gick han perfekt! Full fart, runt konen och landade i mitten med nosen mot mig! Ska fortsätta att göra det lite lätt för honom ett tag, för att sen göra det gradvis lite svårare.

Framförgåendet gick också bra, belönade särskilt när han hamnade rakt i halten, även mot drag för att verkligen betona att det var den raka halten som var bra! Det fattade Troll snabbt och gjorde sen ett par raka halter även utan drag!

Tränade apport med Annas apport bara för att kolla så det går bra med en liten apport också.. Dumt att upptäcka sånt på tävling tänkte jag, men det var inga problem!

Sen kommenderade vi varann som avslut, innan vi fikade på en bänk mot en solvarm vägg. Helt underbart väder idag! Strålande sol och vindstilla, snön som kom igår kämpade för att hålla sig kvar, men fick ge sig! My var varm i pälsen och jag behövde inte oroa mig för om hon frös! Mysigt!

Peter har ju varit och åkt skidor idag, men har inte kommit hem, hoppas att dom haft bra väder också (inte fööör varmt) och att Peter tagit många fina kort!

Nu plugg..

Publicerat på 25 mars 2006, i Lydnad, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Anna:
  Om det ska vara riktigt så ska man vara kvar på linjen vid svängar, särskilt nu när du ska upp i lite högre klasser. I klass 1 och 2 är de flesta domare inte så petiga men eftersom du siktar på eliten så är det bara att träna på

  anna:
  Flyttlasset går på tisdag…
  Mer om svängar:
  Eftersom stegförflyttningar ingår i klass 3 liksom vändningar på stället lär sig hunden förhoppningsvis lite bakdelskontroll då och man kan utnyttja den tekniken till svängarna. Träna gärna i långsam marsch för att hunden ska hinna med i början.

  Eva:
  Jag fick bra tips om hur man kan flytta fötterna för att göra det lättare för hunden i svängarna, men svårt förklara i text…
  Plus att du kan signalera svängen en aning med överkroppen (inte många domare som ser)…

  Gilla

%d bloggare gillar detta: