Fullkorn

Jag var och storhandlade med mamsen häromdagen och vad såg jag när jag vandrade längs dom oändliga hyllraderna på ICA Maxi? Jo, fullkorn! Överallt fullkorn! Det är en fluga som dragit över vårt snötäckta land och numera finns allt i fullkorn! Det började lite smått med knäckebröd och fullkornspasta.. Nu finns det snabbmakaroner, ris, couscous, flingor och det mesta annat i fullkorn! Det är kul att se att det säljer, det svenska folket är tydligen mån om sin hälsa och även om många nog inte lägger om sina matrutiner helt, så får fullkornssnabbmakaroner symbolisera ett lite nyttigare och mer hälsomedvetet Sverige. Kul tycker jag! Om bara alla kunde dricka ekologisk mjölk och äta KRAV-kött oxå.. Slut på samhällsanalysen..

Idag regnar det här, det går väl mot vår antar jag, men det är en lång och lerig väg fram dit känns det som.. My vill INTE blöta sina fina frökentassar utan går långa omvägar för att ta sig runt vattenpölarna, snuttan. Men i skogen är det ok, än iaf.

Troll och jag trotsade regnet och tränade lydnad. Han fick ju inte träna igår, så han var smått energisk. Det är lite skoj att ha en hund som spontant går fot på promenaderna, det är ibland svårt att få iväg honom. ”Kom igen då, matte” säger han, ”ge mig ett kommando så att jag kan få leka med bollen sen!” så matte lyder, plockar med sig apporter och koner och elstolpar och går ut i regnet, väluppfostrad som man är.

Vi började med ff, började träna på våra raka sättanden då vi stannar på en linje, igen! Jag tänkte att jag kanske kunde slippa, Anna-Carin trodde inte att domarna var så hårda på det, men Anna, http://www.freewebs.com/stubbochsvans/, och Eva, http://www.torbjorntrav.nu/, tyckte att det var bäst att få till höger-om-halt och vänster-om-halt på linjen. Så, here we go again.. Det blev helt godkänt resultat, han svänger lätt ut i högersvängarna och sätter sig ofta lite för tidigt i vänstersvängarna, men det blir inte såå mycket fel! Mer träning med finjusteringar, långsamt tempo och klick/boll när det blir rätt.. Troll ska bli medveten om sin stora håriga rumpa! Vi jobbade med sidoförflyttningarna och förflyttningar på stället också och det tar sig!  Sakta men säkert så går vi mot ett perfektare fritt följ. Tränar just nu i ganska korta etapper och långsamt, kräver 100% koncentration från Troll och det ska vara exakt i position och tempo.. Troll blir ganska fort trött, men jobbar bra! På den här nivån har jag aldrig jobbat förut, Freddy och jag kom bara till tvåan och vårt fria följ blev aldrig så bra som Trollis är nu. Det är vansinnigt roligt och utvecklande för oss båda!

Vi fortsatte med rutan, och det gick sådär. Tror han har konstiga idéer om hur man tar rutan på innergården, för det blir mycket bättre på klubben. I lördags gick han jättebra ju! Men vi ska ta med rutan till BK imorgon o se om det går bättre..

Vittringsapporterna tog han rätt 100% på tre försök! Vi börjar nog få ordning på det nu! Fast mina pinnar börjar se lite gröna ut av att ligga i en fuktig påse.. Kan använda dom till att träna honom till mögelhund sen, hehe

Inkallning gick bra, fin fart, snabbt ställande, men efter ett läggande så la han sig på stannandet.. som sagt, träna läggande i minoritet..  Metallapporten åkte med och det var inga problem. En sned ingång, men nästa rak. Vara noga med kravet på ett rakt sättande för belöning, själva apporten kan han ju nu..

Fjärr, gick bra först, men sen la han sig rakt ner ett par gånger. Vi är inte klara med det här momentet ännu, fast det är bättre nu. Större procent blir rätt nu, men vi är inte vid 100% ännu..

Så slalom till sist! Vänster går jättebra! Han tittar på mig efter halva (6 pinnar) så han klarar det inte helt självständigt. Högerslalom gick jag baklänges idag också, men inte lika noggrant. Han hittade rätt port ändå! Det känns som att han snart kommer kunna det med mig gående bredvid, med näsan åt rätt håll. Sen ska vi jobba med att få det helt självständigt och från alla håll! Det är skoj!

Träffade Johanna och Cissi i skogen idag och dom frågade hur jag gjorde mitt kontakthinder! Det var kul, det är inte bara jag som tycker att det är fint! Det är ju himla smidigt att kunna träna på dom momenten som tar längst tid hemma, ska man åka till klubben så blir det ju mera sällan. Troll har utvecklats massor under de veckor som jag har haft mitt kf och slalom!

Troll är trött nu..Sötisen!

Mysis ska nog få träna upp sin kvällsmat sen.. Då äter hon iaf

Vårkramar till er alla!

Publicerat på 27 mars 2006, i Agility, Lydnad, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Eva:
  Tror jag drar in vänsterbenet lite långsammare i vänsterom halt, just för att slippa att dom sätter sig för tidigt. Blir lite samma rörelse som vändning på stället.

  Kul att det går så bra! Jätteskoj att följa er träning!

  Anna:
  Jag blir verkligen imponerad av att ni tränar på så bra – behöver nog få en spark i baken själv – eller kanske lite gröna gräsmattor åt mina kortbenta hundar Asko gör som My – undviker vattenpölarna, lite illa när man är en stor och stöddig hane (fyller 1 år imorgon). Nu packar jag ner datorn, men vi hörs snart ”på riktigt”

  Eva:
  Jag tror jag förstod. Jag brukar sätta högerfoten som vänstra delen i taket på ett stort T (där den lodräta delen är linjen) i ett ganska stort steg. Så jag liksom står still på högerbenet medan jag ”drar” in hunden med vänsterbenet. Gör likadant vid vänster marsch, ”drar” in med vänsterbenet och påbörjar det steget där halten skulle varit. Gick Det att förstå…

  Lena!:
  Eva tipsade faktiskt mig om ett litet lursteg i hö-halten speciellt(funkar även i vä,kollat nu framför spegeln!)Hö fot på T-taket vä fot ett lite steg bakåt för att dra med hunden och sen fram med den på linjen!!Fattar ni?? L

  Åsa o toktassarna:
  Ville hon inte äta blöt mat hemma? Det som hon åt så fint här Du får skicka henne till mig för att göda henne då och då Eller vill du helst ge torrt? Jag ger torrt till mina, fast när Lovis var liten o inte åt blötte jag i perioder för att få henne att äta…

  Hedvig till Lena:
  Jag har gått fram och tillbaka på golvet och jag trooor jag fattar Om du menar att du tog ett kliv bakåt med högerfoten.. eller? Nu är jag förvirrad..

  Åsa o toktassarna:
  Så har Lovis varit jämt jämt. Tills hon fick smaka RC för Yorkshireterriers, nu har hon ätit det tre månader, ätit upp hela ransonen varje gång och slickar sig om munnen när hon märker att det är mat på gång. Väldigt glad för det fodret…

  eva marie:
  oj vad ni skriver om vändningar, lite hänger jag med på men inte allt… ni får antingen rita en skiss åt oss eller varför inte filma

  Lena:
  Ja nu prövade jag med hunden och det blev helt annorlunda.Blev lite förvirrad själv faktiskt.Men vad jag gör är snarare att jag har hö fot fram gungar tillbaka på vä och vrider upp på linjen,typ.Funkar bäst hö halt men gör liknande åt vä och helt om oxå!! L

  Gilla

%d bloggare gillar detta: