My kapitulerar + träning

Trollis har tränat nu ikväll, och vi testade Evas steg! De funkade bra! Han hamnade lite snett ett par gånger, men de allra flesta gångerna kom han rakt. Jag tror att det är mig som det hänger på mest att han hamnar snett, jag är inte tillräckligt tydlig och rör mig lite för snabbt till halten. Men Troll är mycket mer medveten om var han ska vara och anstränger sig bättre för att komma på rätt plats nu än för bara några veckor sen.

Jag ställde upp rutan med Troll liggande bakom tvättstugan så att han inte skulle se och det gick i början inte alls! Han gick inte ens till rutan! Efter ett par försök så gick det rätt så hyfsat, träna träna mera!

Fjärren gick riktigt bra! En apportering hann vi med, det gick också bra. Slalomet hängde också med ut och det gick rätt skapligt. Han missar lätt den första porten, då har jag tagit ut honom och kört om. Men det är på rätt väg!

————————————————————————————————————————————————-

Till att börja med.. Jag har fått ett kedjebrev! Det är ett underklädeskedjebrev vilket går ut på att man skickar brevet till 6 pers som i sin tur skickas till 6 pers osv, och varje person skickar ett par trosor till nummer 1 (av 2) på listan.. Man uppger vilken typ av trosor, samt storlek, så att man får något som man vill ha. Detta innebär att man ska få 36 par trosor, för det facila priset av 1 par + 6 frimärken.. Jag fick det här av min syster Maja och jag tyckte att det verkade som en kul idé! MEN det är svårt att få tag på frivilliga.. folk är pessimister och tror inte att det kommer att funka.. (och det är klart att det inte gör, med den attityden..)! Så anledningen till att jag skriver här är att om nån känner att sig sugen på nya underkläder, så maila gärna mig en adress(hedvigboreson(a)hotmail.com), så kan jag skicka brevet till er!

My var bara sååå söt igår! Det regnade hela dagen och det var vattenpölar överallt. Vi var ute på promenad och My hamnade på fel sida av en vattenpöl! Hon stod och tänkte, länge och sen så gav hon upp.. och gick rakt igenom vattenpölen! Duktiga tjejen går numera rakt igenom vattenpölarna! Modigt för en sån liten bebishund tycker jag! My vägdes i måndags, 2700 g väger hon! Hon börjar bli stor! Trots att jag tycker att hon äter dåligt så får hon nog i sig som hon ska.

Det handlade mycket om hur man sätter fötterna i halterna i fria följet igår på bloggen. Det skulle ju vara lite kul om man kunde rita upp det i paint kanske, så man kan se hur det ser ut, att förklara i text blir ju lätt lite svårförstått.. Jag funderar.. Kanske kan man hitta på något?

Jag testade iaf metoden som Lena skrev om igår, att väga över på högerfoten i taket på T, sätta vänster fot på linjen och gunga tilbaka och därmed hamna på linjen och det funkade bra. Min gamla metod (som appellinstruktörerna tipsade om) funkar också rätt bra, dvs ta ett snett steg (45 graders vinkel från stommen i T) med vä fot i vänsteromhalt och sen sätta ner högerfoten på taket och till sist dra till sig vä fot.

Anna-Carin med Bella och jag med Troll tränade på klubben igår, men det var inte lätt! Planen var mer lik en isbana med vatten på.. Bella ville varken sitta eller ligga.. Det var lite grönt på en smal kant och där fick vi köra, men det var ju ganska geggigt! Vi tränade ff och det gick bra, oavsett vilken metod jag använde av ovanstående så satte Troll sig rakt, han har börjat bli mer noggrann nu. Vi körde rutan, fast det var inte lätt, och det behöver vi verkligen träna på! Anna-Carin ställde ut den och då är det som att han inte ser den! Han har liksom ingen aning om var han ska vara i den! Vi måste träna massor på den och det är alltså veckans projekt (som jag har slarvat med att sätta upp..). Ett annat projekt denna vecka är budföringen och målet är att Troll ska göra en snygg ingång och sätta sig även hos mottagaren.. Just nu tycker Troll inte att man behöver vara skärpt någon annanstans än hos matte!

En väldigt positiv sak är iaf att Troll nästan helt slutat att gnälla! bara med hjälp av fel-metoden och under strax över en vecka så har det försvunnit! Helt fantastiskt! Detta har medfört att jag kan belöna honom med boll och ha honom på alerten utan att han gnäller! Lydnaden blev mycket roligare för både Troll och mig!

Jag hörde rykten från Eva-Marie att man kanske inte ska få belöna hunden mellan momenten i elitlydnaden! Blir det så, så vet jag inte om jag har nån lust att tävla elit.. Trollis får bli SLCH innan den ändringen isf! Det låter ju jättetråkigt! Man måste ju då lägga upp träningen som att det bara är momenten i sig som är belöning.. Men jag tycker att hunden ska få slappna av lite mellan moment, det är ju jättejobbigt att ha full koncentration under så lång tid som ett elitprogram!

Publicerat på 29 mars 2006, i Lydnad, My, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Eva:
    Nu har jag ritat lite i min blogg… Låter som jag är värsta experten men det är jag inte… Dock har detta funkat för mig och jag tycker det är jättekul att hålla på och peta i såna här små finesser!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: