Agility

Idag tog jag och Troll cykeln till Yvonne och lånade hennes hinder och slalom! Det fanns ett däck, 5 hopphinder och mååånga slalom att träna på. Troll var jätteduktig! Vi har ju inte tränat agility (förutom slalom och kontaktfält) på hela vintern så jag hade inte så höga förväntningar. Men förutom ett par missar på däcket så gick han kanon! Linköpings HU har en liten inoff agilitytävling imorgon eftermiddag, man får starta 3 ggr på samma bana och det är hoppklass! Jag tänkte att vi skulle dit och köra, bara för skojs skull! Så är det bra miljöträning för My också!

I morse tränade vi lite fjärr och inkallningar och det börjar verkligen sitta nu! Fortfarande inte 100% framför allt vid sättandet från stående, men det är inte långt ifrån! Han har väldigt fin fart i inkallningarna, stannar jättefint och sätter sig rakt i ingångarna.

Funderade lite på hur vi ligger till inför trean och det ser ut så här:

Platsliggande: kan vi, han ligger stadigt. Ska öva fler gånger för säkerhets skull och helst med andra hundar också, även om han inte tittat på dem under tidigare tävlingar.

Fritt följ: kan alltid filas mer på, men vi kan momentet med vändningar och förflyttningar åt sidan och bakåt. Vi behöver jobba mer med raka sättanden och flytt vid förflyttingar, samt att behålla riktiningen när vi backar.

Platsläggande: inga problem.

Inkallning med ställande och läggande: lite seg ner i läggandet, men kan inte träna på det för mycket eftersom han då tror att han alltid ska lägga sig ner. Men han är snabb i ställandet och har fin fart.

Rutan: ja här är vi inte klara.. Behöver mycket större säkerhet, nu går han inte alltid rätt in i rutan. Vi behöver också träna mer på inkallningen i rutan. Framförallt behöver vi träna position och på att öka avståndet till rutan.

Apportering o hopp över hinder: Det här kan vi bra! Något sneda ingångar ibland.

Metallapporten: Det här kan Troll också! Behöver träna raka sättanden, men annars bra fart in och ut och inget tugg.

Vittringsapport: Det här är jag lite osäker på.. Troll har klarat det perfekt de senaste 5 gångerna, men det var inte såå länge sen som det blev plockepinn.. Ska träna mer för säkerhets skull!

Fjärrdirigering: lite osäker vid sättanden och något seg i lägganden och sättanden, men detta är något som verkligen har gått framåt så det ska nog sitta snart!

Helhetsintryck: ja det är ju inte mycket vi kan träna på.. Men arbetsglädje och samarbete kan vi nog visa!

Sammanfattningsvis så är det lite småsaker här och där och en stor sak (rutan) att träna på.. Det känns ändå som att vi borde klara detta på ca 2 månader..

Igår tränade Troll kryp under mitt soffbord som är precis lagom högt. Jag tänkte att om vi ”råkar” lära in lägrelydnaden så kanske vi kan starta nån gång, förutsatt att vi klarar appellen förstås! Jag tycker spåret är bra som nedvarvande träning. Det gör honom lite mysigt trött i huvudet, som inte lydnaden lyckas med. Så om vi lägger något spår då och då och lär in lydnanden lite parallellt så.. man vet aldrig! Jag tycker själv att sök verkar kul, men jag tror att det kan vara lite stressande för Troll. Han har ju rätt lätt att gå upp i stress ändå.

My har inte gjort så mycket de senaste dagarna, bara varit söt och gullig! Hon har däremot lärt sig att hoppa upp i soffan och sängen alldeles själv! Sen försöker hon ta sig upp på mitt skrivbord och när hon inte lyckas så gnäller hon..

Men idag tränade vi lite lydnad och My var jätteduktig! Hon fick ligga och stå och stanna kvar, ett par vändor med ff på golvet (=ca4 m jag har ett litet golv) och ett par inkallningar! Duktig tjej!

Det är ju så skitigt ute nu så dammsugaren måste jobba varje dag. Blä! Fast det är ju ett tydligt tecken på att våren är på väg! *Längtar…*

Publicerat på 31 mars 2006, i Agility, Lydnad, My, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Lena!:
  Hej hopp! Låter BRA!! Tränar du mkt släta ink??Eller??Hur gör du? L

  Helga:
  oh! vad smart att lära in kryp under soffbordet! Nu måste jag bara hitta nått i lagom pappishöjd här hemma…

  Ann:
  Hur har du tränat in vittringen efter att ha haft plockepinn?? Har inte bestämt hur jag ska börja med Winda ännu.. Flipp har lite plockepinntendenser: ) och det vill jag inte ha igen..
  Nu börjar storesyrran bli rund om magen så det blir nog ett gäng valpisar
  Ha det bra

  eva marie:
  lycka till idag, hoppas det går bra för er! här finns inga ag hinder men nästa helg hoppas vi få fram dem, OM planen ser ok ut *suck* men i morgon blir det iaf lite ag, då är det pappisuppvisning i mölndal, så piraya kommer släppa loss totalt!!!

  håller med ann, beskriv gärna hur du gör m vittringen

  Gilla

%d bloggare gillar detta: