Trött och stel

Jag sov knappt något inatt (förmodligen för att vi köpte bil sent igår kväll) så hela dagen var jag trött och stelare än vanligt. Så det blev itne så mycket gjort, Peter fixade allt (hoppas vi..) innan flytten och med bilen så nu är vi, bilen och lägenheten försäkrade. Många telefonsamtal blir det..

Troll fick komma ut en sväng på kvällen och jag tog med slalomet, vittringen, rutan och metallen, dvs det som vi behöver träna på mest!

Slalomet gick rätt så bra, efter ett par vändor börjar han hitta rätt utan att kolla på mig. Ställde först två och sen tre portar med mellanrum. Vänster går jättebra, höger lite mer knaggligt. Men han tycker inte att det är SÅÅÅ konstigt att jag är på hans vänstra sida, vilket är bra eftersom vi har kört rätt mycket lydnad. Jag tror att han har lite koll på att i agility så spelar inte sidan någon roll.

Peter hjälpte mig med vittringen och gjorde den tävlingsmässig och idag gick det perfekt, med undatag för ett omtag.. Ska försöka köra ett litet pass varje dag så vi håller det på topp! Metallen gick perfekt också, en klar 10! Han har slutat larva sig och tar nu apporten med en gång! Hoppas det håller i sig..

Rutan missade han första gången, sprang igenom och ställde sig på andra sidan, sen gick det bra! När han går in fint, så står han verkligen i mitten, men på tävling så har man ju tyvärr ingen andra chans.. Men vi ska fortsätta att träna ofta, till slut ska det nog sitta 100%!

Peter kommenderade mig till sist och det gick skapligt. Måste träna mer på sidförflyttningarna, han är lite osäker där.

Det var allt för mig idag!

Publicerat på 18 april 2006, i Agility, Lydnad, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Eva:
  det blir inte noll för att han hamnar utanför rutan så länge han inte lagt sej. Träna på att få in honom därifrån också, men det kanske du gör? Okej inga Sm-points kanske men inte noll iaf. Kan vara bra att träna på att ”rädda” också. Jag har råkat ut för de mest konstiga saker på tävling och då kan det vara bra att kunna dirigera från alla tänkbara vinklar o vrår…
  Här tränar vi agility för fulla muggar nu!

  Anna:
  Behöver ni flyttkartonger så har jag ett gäng att avvara, bara att komma och hämta!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: