Årets första vallning

Idag lade jag ett spår till Troll, 300 m, två apporter + slutapprt och det gick bra! Lite strul på sista sträckan, men han redde ut det på egen hand! Lite lydnad efter, framförgående, linförighet, ff och rutan!

Framförgåendet gick bra, fast han går lite snett framåt och håller inte riktigt riktningen rakt fram. Knatar på i bra tempo och stannar med bibehållen riktning och det är ju bra! Linförigheten gick bra, fast han föll framåt lite och det tycker jag inte om. Ff gick bättre! Rutan gick riktigt bra idag! Bra fart och en gång utanför men resten i bra position.

Sen har vi vallat hos Yvonne idag! Vi började i fållan och det gick bra, lugnt och koncentrerat. Sen när vi skulle gå ut så kom det ett tjuvrus mot fåren, men han kom inte ända fram. Jag läxade upp honom och gick ut. Sen slutade tjuvrusen, fast han känns inte lika stabil som i höstas. Men så har han ju inte vallat sen december heller.. Jobbade honom också i en väldigt liten fålla med tre får och han gick lugnt och sansat där också. Sen körde vi på lösa får i slutet, lite ”promenad” tror jag SVaK kallade det, med mig först och Troll sist! Skickade runt honom också vid behov och han lyssnar och känns mjuk och trevlig! Det kändes som en bra träning idag, mest lite påminnelser om vad det var vi höll på med och vad man ska göra och inte göra hos fåren!

Publicerat på 20 april 2006, i Spår, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Bea, Soda o Heba:
  Vi kom visst inte…var så trött så trött ch valde en film med kompis istället…
  Vi siktar in oss på nästa vecka istället, ni kommer ju ändå valla varje torsdag

  eva marie:
  valla låter verkligen kul, blir så nyfiken på det när jag läser om det

  ja, och hur kan man tenta på lördagar, måste vara massor som skippar de tentorna??? folk har ju för 17 ett liv vid sidan av… ”pratat” med per jensen blev nästan depp när han beskrev hur mkt man vara ute i fält. sedan mailade jag med en tjej som går progr som har hund, vilket hade gått bra ! men vissa perioder är de mkt i kolmården där man inte får ta med hund. nu har jag iaf sökt så får vi se. ödet får bestämma

  Eva:
  Jätteskoj att han funkade så bra redan på första vallträningen för året. Har du beställt hd-röntgen?

  Lena:
  Duktig Troll!! Vallning är KUL!!

  Ann:
  Härligt att ni har kommit igång med vallningen. Det är sååå himla roligt Ev så kommer det en Windavalphane till Linköping. Jag har inte träffat dom ännu så inget är bestämt.
  Ha det bra

  Gilla

%d bloggare gillar detta: