Det närmar sig..

..tävling! Så nu ligger vi i hårdträning!

Igår var det en otroligt vacker dag, soligt och vindstilla, men några regnskurar kom på eftermiddagen och vårt planerade spår blev därför lite uppskjutet. Därför blev det en väldigt intensiv kväll för Troll!

Först åkte vi ut och la två 300m-spår med vardera 2 apporter plus slutapport, vanliga appellspår alltså! Dom tog han jättfint, alla apporter kom med, men han pendlar lite och går zic-zac över spåret. Vet inte om det gör något, ska kolla det idag tänkte jag..

Sen åkte vi till Bk och träffade Anna, Yra och Asko! Vi tränade agility en stund, fast inte så lång stund för Trolls del, eftersom jag ville köra lydnad också. Men vi tränade lite balanshinder och kontaktfält och lite hopp och vändningar. Trollis gick rätt så bra! Lite seg fart över balansen, han väntar in mig..

Till sist tränade vi lydnad, lite gnäll vid linförigheten och jag kom på att han gnäller nog just där för att jag nästan bara har tränat framförgående med koppel på och därför har han en held del förväntan.. Så nu ska vi träna linförighet med nolltolerans mot gnäll! Anna dirigerade oss genom appellydnaden och Troll gick bra överallt! Hans sättanden är mycket rakare och mina steg är lugnare och lite mer exakta så att han hinner med.. Det borde gå hyfsat på söndag, men man vet ju aldrig…

Adam och Sebbe var också där och tränade, jag tror dom har varit på klubben nästan varje dag nu i en vecka och filat på formen!

My bjäbbade när vi kom till klubben, men hon blev lugnare efter en stund. Hon träffade Sebbe och busade med Asko och fick en lite omotiverad avhyvling av Yra, henne får man hålla sig undan om man är en liten valp! Vi tränade lite lydnad, mest för att se om vi har någon kontakt på klubben med kompisar runt om och det gick jättebra! My har fokus på matte!

Idag så la vi ett spår nu på morgonen, ett appellspår som Troll tog jättefint. Det låg en timma, men det var inga problem! Alla apporter med hem! Han plockar upp dom och kommer in till mig med dom, vilket jag tycker är jättebra, det är inga tvivel om att han markerar dom!

Vi ska på släktkalas strax, Troll ska vara hos mamma och rastas av mammas hundvakt Josefin, My ska följa med! Socialisering med vuxna och barn!

Det var allt för just nu, men måste träna lydnad i em..

Publicerat på 22 april 2006, i Agility, Lydnad, Spår, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Ewa:
    Där kan man snacka om nolltolerans 😉

    Gilla

%d bloggare gillar detta: