Apelltävling med film!

Så då har vi tävlat idag! Och det gick jättebra! Först spåret, och först blev det rätt så rörigt, jag fattade inte vart vi skulle åka och var vi skulle stanna, men vi kom till slut rätt. Så la jag ut spåret, och det var sidvind på första sträckan och ganska stilla på de andra två.

Så var det dags att gå spåret och Troll var het och låg inte på spåret i starten först, men sen tog han det. Pendlade ganska mycket men tog första apporten fint. Han såg lite förvånad ut när jag inte bad honom ta upp pinnen flera gånger, men fortsatte sen glatt. Sen föll han ut åt höger innan vinkeln och jag blev nervös, men han hittade tillbaka till spåret och tog vinkeln fint. Resten var inget problem, både andra apporten och slutapporten satt perfekt! Vi fick 10 p på spåret av båda domarna!

Trollis spårar fint!

Till matte med apporten!

Sen var det budföring och Troll sprang snabbt och rakt båda sträckorna. 10 p där också och en kommentar från ena domaren att ”det kan inte bli bättre”! Platsen gick också bra, 10 p där med!

Lydnaden kom jag nästan sent till, hunden innan gick snabbare än vad jag trodde så vi fick springa till plan! Vi var nämligen lite bredvid och värmde för fullt.. Linförigheten gick bra, han trängde lite vid första vänstersvängen och fick ett lite snett sättande, 9 p av båda domarna. Framförgåendet drog han iväg lite hårt på, tänkte hälsa på domare Susanne och stannade snett vid andra ställandet och vi fick 8 p av båda domarna. Fria följet fick vi 9 på, någon trängning och lite pos släpp vid en vändning. Vid starten på platsläggandet pep Troll till så det blev neddrag till 8 och 9 p. Inkallningen var det inte så mycket att anmärka på, 10 och 9,5 p. Vid apporteringen hade jag en laddad hund, fick ge lite dk för att han skulle stanna och sen tuggade han! Det brukar han inte göra.. 8,5 och 8 p gav det. Sista momentet hopp över hinder, lite yvig i avslutet och 9 resp 10 p!

Så vi fick totalt 297 p (av 320), blev uppflyttade och vann klassen! Dessutom med runt 30 p marginal till 2:an och 3:an! Jag är jättenöjd med min lilla vovve, han är sååå duktig!

På prispallen!

Nu blev jag ännu mer peppad att tävla lydnad! Anmälan slinker ner i brevlådan snart..

My har varit med hela dagen, lite bjäbbig i början, men sen slutade hon! Hon har charmat alla, hon är sååå söt! Efter ett tag var hon avslappnat och tog allt ståhej med ro! Hon har egentligen valpkurs idag, men hon är såå trött! Det kändes bara fel att gå på kurs när hon har varit på klubben hela förmiddagen.. Det får bli nästa gång istället!

Peter filmade min lydnad med Adams filmkamera och här kommer den! Den är lååång, och hela platsen är med, men det går ju att spola förbi.. Enjoy!

http://www.kendoka.se/~peter/Appell_2004_04_23.wmv

Publicerat på 23 april 2006, i Film, Foto, Spår, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Johanna m vovvar:
  GRATTIS!!! Vad roligt att det gick så bra! Ni är verkligen jätte duktiga! Grattis igen!

  Lena å Skorp!!:
  GRATTIS!! Åh vad duktiga ni är!!!Vilka kalaspoäng!!LYSANDE! ! Kram från mig och syrran

  Caroline:
  Hehe, många utropstecken idag 😛

  Grattis!

  Caroline:
  Men…det blev ju ingen smiley av den… ;P då?

  eva marie:
  wee ni är BÄST!!! stort grattis från pappisligan!!!

  eva marie:
  vad kul att få se er in action jag lär mig sååååååå mkt av att titta på lydnadsfilmer, vi har en bit kvar om man säger så bra jobbat! krama om mysan också

  Malin & Swift:
  GRATTIS! Fina poäng.

  Caroline:
  Ah, så nära alltså, men ändå så fel.

  Hehe, jag ligger steget före, hade faktiskt precis upptäckt filmen och hunnit se den. Klart imponerande, men jag har ju sett er träna så jag är inte förvånad.

  Ann:
  Stort Grattis från oss!

  Åsa o toktassarna:
  Grattis!!!! Vi höll tummarna o det hjälpte!

  Eva:
  Många grattis från en mycket stolt uppfödare!!! Ni är bara SÅå duktiga!!!

  Bravo & AK:
  GRATTIS, GRATTIS!!

  Åsa o toktassarna:
  Men det är väl klart att du ska göra det!

  Åsa o toktassarna:
  Haha, ja det märks att ni gillar att träna… Du, vad säger du om att träffas på HU på torsdag förmiddag? Jag behöver träna lite agility men har egentligen ingen lust, Lovis o My kanske vill leka lite!

  Åsa o toktassarna:
  Nio fungerar för mig! Jag börjar jobba 11 så senare hade blivit svårt…

  Är du ledig i morgon? Skulle du kunna tänka dig att ha mina hundar ett tag eller bara gå en promenad med dem?

  Åsa o toktassarna:
  Gud så bra! Har inte ditt telefonnummer på jobbet, men jag kan ringa ikväll. Jag jobbar 8-17, orkar du ha dem hela dagen eller ska jag lämna en nyckel så du kan hämta/lämna dem?

  Monia Wergård:
  STORT GRATTIS Hedvig och Troll, lydnaden såg kanon ut!!!

  Bea o Heba:
  GRATTIS! Snyggt det såg ut, blir väldigt inspirerad att träna med min trefärgade, kanske det kommer se ut sådär en dag när vi tävlar

  Åsa o toktassarna:
  Just ja, de äter allt o åtminstone Signe går bra att ha lös, tror jag Lovis går nog åxå så länge det inte kommer stora hundar rusande.

  Brittis:
  Grattis till vinsten! Vad duktiga ni är. Carro tipsade om filmen. Tänk om Sinik och jag… ja ja, vi får väl se! Än en gång, stort grattis!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: