Och vallning IGEN!

Det känns som att jag bara har skrivit om vallning ett tag och nu är det dags igen! Ikväll var vi i Motala och ännu en tjej har hängt på, Elisabeth med Bamse, en herre i sina bästa år! Det gick riktigt bra för Bamse, han flankade idag och det har Elisabeth aldrig lyckats med förut! Maria och Anni behöver träna mer på får, eller framför allt Maria! Det är verkligen inte lätt att hålla reda på hund, sig själv och SAMTIDIGT ett gäng får med helt egna tankar och idéer… Vallning är ju himla trixigt! Förra gången var det med en tjej med helt otänd liten snäll och blyg bc-dam. Tjejen fick knuffa på fåren och vovven skuttade runt lite och försökte hålla sig ur vägen.. Efteråt när jag pratade med henne såg hon helt oförstående ut när jag sa att vallning är svårt.. ”Vänta bara, så ska du få se!” tänkte jag!

Vi ska iaf försöka ta oss till ett LP som går i Norrköping den 18 juni, som publik förstås! Kan ju vara intressant att se hur det går för andra som inte ligger sååå fruktansvärt långt före oss… Att titta på SK ger ju liksom inte lika mycket just nu (föruotm att man blir grymt imponerad), det är ju SÅÅÅ långt kvar tills dess!

Så, Troll gick bra idag, vi vallade två omgångar på lösa, väldigt springiga får som hade en väldigt bestämd uppfattning om vilket håll dom skulle gå, dvs rakt mot fållan där kompisarna var… Så fort man vände dom med näsan däråt så sprang dom bara.. Första omgången så var Troll lite het och vi tappade fåren ett par gånger i början, sen gick det bättre. Han höll ut jättefint vid flankningen och höll ut djupt. Vi fick ner tempot ordentligt i drivningen också, fast Troll har så långa ben att han tar sig fram ganska snabbt även om han går sakta..

I andra omgången gick det riktigt bra, dämpat och med huvudet med hela tiden! Inget idiotspringande, när han glömmer bort vad det är han ska göra, utan med betydligt mer känsla för vad han ska göra. Det kändes att vi har vallat mycket nu, om vi alltid kunde valla 4 ggr i veckan skulle vi kunna komma betydligt fortare framåt..

Lena, som instruerade oss den här gången, sa precis vad jag tyckte om oss.. Jag har svårt för att gå och prata samtidigt och Troll har lite svårt för att springa och tänka samtidigt, men vi blir bättre! Troll behöver starta långsammare, han börjar gärna med ett litet skutt! Vi behöver träna på att ett ligg SKA vara ett ligg, just nu så är det lite sabbat pga att vi jobbat med att dra ner tempot.. Flankningar är Trolls starka sida, men han behöver träna på att hitta balansen! Lena sa också att han är en himla härlig hund och att jag kan komma långt med honom!

Publicerat på 05 maj 2006, i Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Åsa o toktassarna:
    Åh, My stora flickan! Vad bra att hon fick hundvakt, det är ju lite trixit med jobb…

    Gilla

%d bloggare gillar detta: