Lydnad och vallning

Ett lite mindre pass lydnad med Troll idag med ff som inledning. Det gick rätt så bra, han var lite okoncentrerad i början, men samlade ihop sig efter en stund. Backandet gick riktigt bra idag! Sen tränade vi fjärr, rutan, vittring och inkallning också. Det gick överlag bra! Vittringen funkade även på cirkel!

Nu på kvällen åkte vi till Yvonne och vallade får! Vi började med fösning idag. Jag har provat korta bitar, men inte riktigt tränat på det innan och Troll har visat tendenser att vilja vända tillbaka till mig hela tiden. Han blir osäker och då springer han till mig. Men idag gick det riktigt bra! Vi föste tre sidor runt ett fält och den första sträckan gick lite knaggligt, andra och tredje gick riktigt bra! Så så att jag lät honom traska på i stadig skritt utan att störa honom medan jag gick med ett brett leende på läpparna bakom honom! Det var såå härligt!

Andra vändan föste vi först, men det gick lite sämre än första gången. Det började lite olyckligt med att fåren stod som fastväxta i hörnet av fältet så vi fick knappt iväg dom. Sen blev det aldrig riktigt bra, Troll tittade oftare tillbaka på mig och var mindre säker på vad han skulle göra. Först i slutet så gick det rätt så bra. Sen tränade vi på hämt, men Troll (som nog var lite trött då..) vek in för tidigt hela tiden. Han går upp till 10-11 i vänstervarvet eller till 1-2 i högervarvet och viker in mot fåren. Det momentet är absolut inte klart än. Han har lite för ”glad” attityd, när jag ska skicka honom så studsar han iväg och är inte så samlad som jag skulle önska. Vi behöver träna oftare och som tur är så börjar nästa kurs på måndag! Vi pratade också om att åka ner till Karin Söderberg och ev Mosse, dom bor ju inte så långt härifrån! Hoppas att det blir av bara! Vill gärna valla så mycket det går.. eller iaf så mycket som ekonomin räcker till. Det blir dyrt när man ska betala för varje träningstillfälle.

My socialiserade med de andra vovvarna, inte så länge border collien Sippan var där, för hon har lite huggormstendenser, men när hon var i säkert förvar i bilen så fick My tillfälle att skutta runt ett tag! Hon är verkligen orädd och tuff då det gäller andra hundar på nära håll.. Det är värre när man ska passera dom, då ska dom skällas ut efter noter.. Vi hade en liten diskussion om det idag när vi mötte en dobermann och häromdagen då vi mötte en golden. Något bättre blir det nog, vi passerade en tax på hemvägen idag och den blev inte utskälld.

Publicerat på 18 maj 2006, i Lydnad, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Åsa o toktassarna:
    Leka snart? Jag är tyvärr i Norrköping hela helgen, hemma runt fem på eftermiddagen…

    Gilla

%d bloggare gillar detta: