Debut i lydnadstrean

Ikväll har vi debuterat i lydnadstrean i Norrköping. Det gick sådär.. Troll var vansinnigt okoncentrerad genom hela programmet, men framför allt i början. När vi värmde så tyckte jag ändå att han gick okej, även om han var lite väl i gasen och tittade och gnällde, så skärpte han till sig när jag ville det.

Platsen gick bra, han lade sig fint och låg hela tiden och vi fick betyg 10.

Men när vi gick in så var han inte alls med mig. Tävlingsledaren var ganska bullrig och Troll tittade bara på honom och på domaren och på läktaren där folk satt och knäppte kort så att det blixtrade.. Troll tittade dit varje gång. Han fladdrade och gnällde vid ett par tillfällen. Vi fick 7,5 och kommentarerna: ”dk, ss, håller ej position, kommer i gnäll”. Platsläggande så hade jag heller inte alls honom med mig, men han la sig iaf och vi fick 8,5, och ”tveksamt läggande”. Inkallningen gick hyfsat, han var lite sen, men annars var det ok. Betyg 8 och ”ngt sent ställande och läggande”.

Rutan gick katastrofalt dåligt, han såg den inte alls! Jag har inte riktat in honom på träning och gjorde det inte nu heller, men jag ska nog börja träna det.. Han gick ut till vänster och sprang runt ett varv och sen kom han till rutan, men hittade inte in. Vi har tränat mycket med markering runtom rutan senaste tiden, men här var det bara ritat med ett svagt blått streck, alltså inget som Troll kunde se. Han hamnade utanför, sprang tillbaka till mig och sen skickade jag honom igen och då kom han skapligt, men hamnade med framtassarna utanför rutan. Vi fick förstås betyg 0 och ”många kommandon, återvänder till föraren”.

Apporteringen över hinder gick rätt så bra, lite tugg på ingången tror jag och snett sittande tror jag också.. Betyg 8,5 och ” bra apportering, dåligt avslut”. Synd när dom inte specifierar vad som är dåligt.. Metallen gick bra, betyg 10 och ”bra”. Vittringen gick inte bra heller, han nosade först på rätt pinne, men sen tog han fel.. Vet inte varför, han blev bara osäker av någon anledning.. Betyg 0 och ”fel föremål” förstås..

Fjärren gick rätt så bra, han flyttade sina tassar lite vid något tillfälle. Betyg 9 och ”förflyttar sig något”. Helheten fick vi betyg 8 och ”bra samarbete, brister ngt i koncentration”. Nähä? Vi virrade ju oss igenom hela programmet..

Totalt blev det 210 p, ett tredjepris och en 4e placering av 5 tävlande.. Det var fler än jag som missade rutan.. Jag kan ju inte säga att jag är nöjd, det stora felet är ju koncentration, att han kollar på allt annat och att han gnäller! Jag har ju jobbat massor på det och han gör det knappt alls på träning längre, så det är verkligen tråkigt att han gör det på tävling. Poängen vi fick var ju ändå skapliga, överallt utom på ff fick vi 8 och över, så hade vi inte nollat två moment så hade det gått vägen. Han är ju inte alls såhär på träning, vi behöver nog träna mer under stressiga situationer. Får åka ner på Stora torget och träna, eller kanske lägga ett spår på morgonen innan start.. Med tanke på att appellen gick bra menar jag! Jaja, på’t igen bara!

Publicerat på 19 maj 2006, i Lydnad, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Eva:
  Jag tycker ni gör det jättebra! Sånt händer för oss alla. Han är ung och förmodligen inne i sin ”mogna-bli-vuxen” period, vilken inträffar vid 2,5 – 3 år. Då kan dom hitta på allt möjligt konstigt. På’t igen bara!

  Lena:
  Duktiga är ni!! Trygghet i alla situationer och säkerheten KOMMER var så säker!!Det visar ju poängen när det blir rätt!!På´t igen LåS
  Bea, Soda o Heba:
  Jag är ju superimponerad av er! Bara att ni startar och man kan aldrig veta vad som händer när man väl tävlar. Det var ju visst djur vi jobbade med! Jag ser framemot att se er tävla här i Linköoing i juni istället!

  Caroline:
  Jag gissar att det här med hundar som med människor, att när man väl är på tävling och känner allvaret och bygger upp en nervositet så backar man gärna ett steg i inlärningen och går tillbaka till en lägre nivå. Isf är det ju bara att kämpa på tills den nivå ni har på träningen nu är så inövad att det är den han går tillbaka till när han blir stressad. Jag tycker iaf att det låter som att det gick rätt bra.

  Caroline:
  Det skulle förstås stå ”det är” och inte ”det här” i första meningen.

  Gilla

%d bloggare gillar detta: