Söndag :P

Hela helgen har varit lugn för hundarnas del, vi var på brunch hos en kompis idag och vovvarna var sociala och busiga. My fick leka med en liten leksakskatt till sin stora förtjusning!

Jag tränade Troll lite i ny miljö inne i stan, fördelen med att tävla är ju att man ser vad man behöver träna på och koncentration i stökiga miljöer är en av dom sakerna! Han gick bra idag, men det var egentligen inte stökigt, bara ny miljö för honom. Jag ska träffa Adam och Sebbe på onsdag och vi ska träna lydnad på Trädgårdstorget i stan! Sebbe vill gärna hälsa på domaren så han behöver också träna på fokus i miljöer där det finns andra människor!

Vi tog med låga koner ut ikväll, utan kantband och tränade ett par gånger. Han är lite osäker på var exakt han ska vara i rutan och jag kan komma på två sätt att handskas med det, antingen att lägga en target i rutan eller att lägga bollen oftare. Han kan target, fast jag har aldrig kört på så långa avstånd, medan han är van att springa till bollen.. Några tips??

Tränade ett par stannanden vid inkallning och fjärren också och han gick bara bra! Snuttegubben, han är ju såå söt! Det är som Peter sa idag, att kan vi jobba upp koncentrationen så kommer poängen i lydnaden, för momenten kan han egentligen (men kanske inte rutan i alla situationer då..)

Jag har förresten hittat två fästingar på Troll, en när han badade igår och en ganska stor idag. Han har Scalibur på sig, men det verkar hjälpa dåligt tyvärr… Får han någon mer så får jag gå tillbaka till Exspott. Trots kladdet så hjälper det ju faktiskt.. My får en hemmagjord spray med avkok från vitlök och timjan och hon har bara haft en fästing och den fick hon innan jag började med fästingmedel. Jag fick tipset av en tjej på valpkursen och hittills har det funkat över förväntan! Fast hon luktar lite svagt pizza hela tiden.

Mysis skötte sig kanon i stan idag! Vi mötte föólk som pratade med oss och mötte en skällande hund och My var tyst och oberörd! Jag var väldigt nöjd! Sen mötte vi Gibbe, en grannpappis, ikväll och då skällde hon som jag tror bara en pappis kan göra (ni vet sånt ylande skall) och sprang fram, men jag sa åt henne och sen tittade hon på mig och uppförde sig exemplariskt tills jag sa varsågod.. Då for hon iväg som en liten kanonkula, sötnosen!

Valla får imorgon, jag och Troll samt Maria och Anni! Ska bli kul och spännande med ny instruktör!

Publicerat på 21 maj 2006, i Just nu, Lydnad, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Eva:
  ang koncentrationen.
  Jag fick tipset att vara lite oberäknelig och tokig när jag tränar. Ffa i ff. Så att hunden verkligen får jobba för att hänga med. Risken är väl att du får skall förstås, gäller o balansera.

  Åsa o toktassarna:
  Hejsan!

  Jag var så himla trött efter kursandet i Norrköping att jag verkligen inte orkade leka…. Vad gör du i morgon förmiddag? Jag börjar 11.

  Åsa o toktassarna:
  Jag börjar 11 på tisdagen med. Slutar 20 alltså, men nu är det ju ljust så man kan ju leka efter det med! På onsdag jobbar jag till fem, men vi ska o kika på ett hus på kvällen. På torsdag åker jag till Kumla o kommer hem på söndag….

  Åsa o toktassarna:
  Då satsar vi på runt halv nio i morgonkväll tisdag då! Jag kommer till parkeringen helt enkelt.

  Gilla

%d bloggare gillar detta: