Flera dagar..

.. har det gått sen jag skrev sist! Dagarna har flutit på utan att något särskilt har hänt, har tränat någon gång om dagen med både Troll och My.

Troll har tränat rutan och jag har gått till att nästan alltid ha en boll liggande i rutan och det har funkat bra. Istället för att leta sig runt vart han ska vara så springer han målmedvetet till bollen och de gånger som jag inte haft boll i rutan så springer han till mitten och vänder på sig! Så hittills har det gått perfekt!

Vi har tränat fritt följ och fjärren, vittringen och inkallningar också och det har gått rätt så skapligt. Vittringen funkar oftast, ikväll tog han tre rätt av tre möjliga, men i onsdags så blev det fel en gång. Fria följet har funkat bra tycker jag. Jag försöker vara mer impulsiv, växla från att gå perfekt till att plötsligt kasta en boll, eller göra snabba vändningar efter ett tips från Eva. Han hittar positionen väldigt bra på träning tycker jag. Det gäller bara att bibehålla den känslan till tävling också!Fjärren gick klockrent ikväll! Inkallningarna går också bra! Han stannar och lägger sig snabbare tycker jag!

Vi vallade igår hos Yvonne! Jag tränade mest på att Troll själv ska hitta var han ska vara, han tenderar till att stanna och kolla på mig när han blir osäker, istället för att läsa fåren och ta egna initiativ. Han är lite för lydig helt enkelt! Sen är han ju, som sina syskon (har jag hört) en sån som gärna går på  fårens huvuden och det märks tydligt när man t ex ska få loss fåren från ett staket. Det tråkiga är att det kändes som att han helt enkelt lade av ibland och ”gav” fåren till mig och sprang runt som att vi var på promenad. Vi behöver nog träna mer på just sånt som vi gjorde igår och gå på ”promenader” med fåren och se till att det händer lite så att han måste jobba för att hålla reda på dem. Yvonnes får är ju som dresserade hundar, de följer föraren perfekt, så Troll måste ju inte jobba för att de ska följa med. Det är bättre med fåren i Motala, de springer mycket mer och då finns ingen risk att Troll lägger av!

En jätterolig nyhet är att Karin Söderberg kommer nästa torsdag kväll och håller kurs för oss! Karin är jätteduktig och tävlar internationellt och dessutom är hon en fantastisk instruktör! Eva bjöd upp henne till Almunge förra året, så vi har varit på 2-dagarskurs för henne en gång och jag gillade henne verkligen! Det ska bli jätteintressant att gå kurs för henne igen!

My har blivit lite bättre på att inte springa fram och skälla på andra hundar, framför allt så är hon mycket bättre på att vända när jag ropar på henne. Nu ikväll så tränade jag lite lydnad med henne och några barn kom fram och tittade på och blir väldigt störd! Det går knappt att få kontakt med henne! Detsamma har jag märkt på Bk om någon hund har passerat en bit ifrån. Då blir hon så störd så det går inte att fortsätta träna med henne. Idag så släppte det iaf efter en stund. Hon är ju med överallt och förhoppningsvis så blir det bättre med mer erfarenhet. och trygghet. Vovvarna kommer ju aldrig fram till henne! Vi ska ta och åka ut till samträningarna på söndagar och träna, det brukar vara många hundar och människor där och då kan vi passa på och träna en liten bit därifrån. Det blir bra störningsträning för Troll också!

Vi var nere i stan i onsdags och tränade lydnad på Trädgårdstorget med Adam och Sebbe! Det gick faktiskt jättebra, med både Troll och My! Adam lärde sig att använda boll, för att Sebbe ska tycka att Adam är roligare än alla andra människor! Det är deras största problem, att Sebbe hellre vill hälsa på domaren och funktionärerna än att samarbeta med husse. Men med Mys boll så blev Sebbe som en annan hund! Åh vad husse blev rolig. My brydde sig inte om folket på torget, de var kanske för många att hålla reda på! Troll uppförde sig exemplariskt! Störningsträning med bara folk gick bra, så nästa steg blir störningsträning med massa hundar också!

Publicerat på 26 maj 2006, i Lydnad, My, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Lena å Skorp!:
    Vi blir bara hur avundsjuka som helst,vi vill oxå gå vallkurs.Måste kolla upp och boka ngt sånt!!L

    Gilla

%d bloggare gillar detta: