Alla är i Kumla..

… utom jag! Verkligen varenda hundmänniska jag känner har varit i Kumla och tävlat agility i helgen! Jag har skummat resultaten och det verkar ha gått bra för Eva Marie och Pirayan, jag såg 2 2:a placeringar! Bea och Soda vann en agilityklass och laget Perfect Precept med morsan Fame, morbror Flipp och brorsan Swift (och Ihla också förstås) vann hopplagklassen idag! Idag kom Swift 2:a och Fame 3:a i hoppklassen! Fler resultat finns säkert, men dessa är vad jag kommer ihåg just nu! Ni är såå duktiga allihopa!

Trolleboll, Myspys och jag åkte till BK på samträning på fm. Det var varmt och det märktes direkt på Troll! Han var lite slö och oengegerad. Men koncentrationen i fria följet var bra, vi blev kommenderade en stund! Rutan ställdes ut av en annan tjej som också la ut en boll i rutan. Då såg Troll inte rutan alls! Jag fick ett tips av hon som var instruktör idag att ha en medhjälpare som ställer ut rutan och tydligt lägger en leksak i den. Sen håller man för ögonen på hunden och medhjälparen flyttar hela rutan med boll och allt. Poängen är att hunden ska lära sig att leta efter rutan. Jag ska också träna med flera rutor, nu har jag 3 att träna på! Ska nog ta ett varv ikväll! Vi tränade apportering och det gick jättebra! Men vittringen gick sådär. Mest tror jag för att Troll var trött, för han ville inte gå ut andra gången. Han tog rätt pinne två av tre gånger, men rörde sig långsamt både ut och in.

My tränade också lite apport, ff, inkallningar och stanna kvar i olika positioner. Hon gick jättebra idag! Det var hundar och människor runt omkring henne, men hon blev inte störd! Sen körde My agility! Genom tunnlar och genom säcken när jag höll upp den så hon kunde springa under. Sen sprang hon över två små hinder som var kanske 10 cm höga. Hon skuttade glatt och verkar tycka att det är kul! Jag har också jobbat lite med att springa med henne och hon är verkligen runt fötterna på mig och springer jättefort!

Troll körde också agility, vi tränade lite på hinder, lite kf och lite slalom. Slalom på 4 pinnar går riktigt bra, han tar det självständigt och funkar både från höger och vänster. Kf funkar också, men jag tror jag måste träna uppfarter också, han springer över dom väldigt många gånger tyvärr.. Nackdelen med långbent vovve. Hoppena gick bra, jag jobbade lite på att släpp, han är ju lite förarbunden och tittar på mig. Han fortsätter inte bara framåt om jag säger framåt, då springer han hellre runt sista hindret och hoppar mot mig, så att han ser matte.. Men det ska nog gå, bara vi jobbar på det!

Tyvärr hinner man ju inte allt.. Vi tränar ju mycket lydnad nu och åker iväg och vallar 2 ggr i veckan och Peter blir lite ledsen på mig om jag är borta många kvällar i veckan. Men är jag på klubben och tränar lydnad så kan man ju alltid passa på att köra lite agility också! Jag tänkte gå en fortsättningskurs på HU i höst, jag känner mig så rostig i agilityträningen så jag vill ha lite hjälp på traven.

Publicerat på 28 maj 2006, i Agility, Lydnad, My, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Lena!:
    Tiden räcker inte till!! Det håller jag med om,men det är ju ändå positivt att det är så kuuul att göra saker med sin vovve.Visst!! L

    Gilla

%d bloggare gillar detta: