Valla får!

Idag har vi vallat i Motala, hos Lotta! Det gick jättebra och jag är så nöjd med min lilla plutt! Vi körde bara i den större fållan idag. Dels tränade vi att runda och drivning och dels tränade vi hämt. Lotta tycker att Troll har lätt för att flanka och att det därför bättre att träna att han ska gå rakt mot fåren. Håller med henne där.. Dessutom, om Troll har lite taskig attityd och är på väg mot fåren eller går för tight så räcker det med att jag mullrar lite så svänger han ut och runt. Han har på 2 ggr hos Lotta kommit mycket längre då det gäller att hålla ut än på många gånger hos Yvonne.. Där körde vi ju med att lägga honom, men nu, när jag mullrar istället, så fattar han ju ATT han gör fel, och försöker anstränga sig för att göra rätt! Helt fantastiskt att se vovven jobba och tänka rätt! Drivning funkar bra, han dämpar farten och ser trevlig ut och jobbar bra. Fåren är springiga och fållan ganska liten, så det blir ju inga långa sträckor direkt, men ändå!

Så började vi med hämt också och där övade vi mest på att jag ska vara exakt när jag ger liggkommandot. Jag behöver vara lite snabbare, jobbar på det.. Annars flankar han ut bra, har trevlig och lugn attityd när han måste plocka ut fåren från staketet (de är iaf inte så klistriga..) och rör sig fint! Så jag måste skärpa mig och bli snabbare bara!

Troll fick komplimanger idag också, Lotta sa att han är så lätt och trevlig och rolig och verkligen en hund som jag kan ha roligt med! Och jag bara nickade, log och höll med!

Fåren är så snabba, de hinner alltid ifrån mig!!

Lite drivning..

Troll rundar fåren..

Lilla My var ju också med! Hon höll på att bli bortrövad för att hon är så söt! Konstigt, det är alltid på vallkurser som folk vill röva bort henne! Jag får hålla ögonen på henne, hon får ju plats i en väska!

Publicerat på 29 maj 2006, i Foto, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Åsa o toktassarna:
  Ha, folk vill röva bort henne för att hon är en miniBC förstås!

  Ja, jag jobbar, men det kanske går att ordna ändå, jag ska försöka!

  Lena:
  En fågel har viskat i mitt öra om besök ”nästgårds”.Hoppas vi kan hinna ses!! Jobbar fred.em men kanske lördag fm??LåS

  Hedvig till Lena:
  Visst! Vore jättekul att ses! Vi stannar ju tills på lördag, så det går nog bra!

  Hedvig till Lena:
  Visst! Vore jättekul att ses! Vi stannar ju tills på lördag, så det går nog bra!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: