Agility i regn

Jag tog en sväng till BK med hundarna idag, egentligen mest för att jag var tvungen att få mitt medlemskort i SBK signerat, men när man ändå är där så vore det ju dumt att inte träna!

Började med en rutan-övning med Troll, jag la honom plats i 5 min bakom ett skjul medan jag ställde upp 3 rutor med lite avstånd emellan och med boll i mitten. Sen körde jag rutorna, en i taget och riktade in honom noga inför varje gång. Jag körde varje ruta 2-3 gånger, med och utan boll i mitten och från olika håll. Han gick riktigt bra! Sen tränade vi apportering över hinder och metallen, båda gick mycket bra. Vittringen däremot gick lååångsamt.. Inte Trolls favvomoment, säkert mycket för att han inte får bollen efteråt. Jag har inte vågat lyfta honom, risken är stor att han börjar plocka pinnar utan att tänka.. Men jag kanse ändå måste, för att få upp farten och lusten något.

Vi tränade också ff, fjärr, inkallning och läggande under gång efter en liten paus, och Troll gick väldigt fint i alla momenten. Han stannade och la sig mycket snabbare vid inkallningen idag!

My tränade ff och gick jättebra!! Hon var sååå duktig, och satte sig nästan spontant när jag stannade idag! Har fortfarande inget ord på det, utan leker bara med känslan av fritt följ.. Sen tränade vi stanna kvar framför allt stående och hon är riktigt duktig! Det är lite svårare att ställa sig upp men när hon väl står så är tassarna som fastväxta i backen! Vi tränade lite apport också och hon håller den stadigt i munnen i ett par sekunder innan klicket kommer. Hon gick jättebra idag! Men så var vi ensamma på plan också, när det kom en hund en bit bort så gick det betydligt sämre.. Det är MYCKET nyttigt för snuttan att följa med känner jag…

Jag byggde upp en liten hoppbana till Troll efter lydnaden och när jag hade byggt halva så började det regna.. och inte lite heller! Tur att jag hade regnjacka med mig, för när jag väl hade byggt så mycket var jag ju tvungen att testa den. Det var en bana med två 180 graders svängar och tre raksträckor. Jag vill ha lite sug framåt på Troll (han är ju redan lydig och uppmärksam på mig..) och det fick jag verkligen på den här lätta banan! Han både svängde lätt och drog framåt på rakorna! Duktig vovve! Sen körde jag slalom efter, först på fyra och sen på åtta pinnar. 4 gick jättebra, det har han fattat nu, men när jag lade på pinnar blev det mycket svårare! Det gick ett par gånger iaf!

Lagom när jag hade slutat så hade regnet dragit vidare också, så vi tog en promenad innan vi gick hem!

Vi ska åka till Uppsala i helgen och hälsa på Ann och Eva! Vi ska valla lite hos Eva och sen kolla på en liten bc-bebis som heter Benny hos Ann! Det ska bli jätteroligt!

Publicerat på 30 maj 2006, i Agility, My, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Åsa o toktassarna:
    Oh, titta på valp, vad kul!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: