Kurs för Karin!

Idag har vi varit på vallkurs med Karin Söderberg! Det var trevligt och mycket intressant att lyssna på Karin, tyvärr gick tiden lite väl fort och vi hann inte så mycket som iaf jag hade velat. Bara 2 övningar per hund blev det, fast Heba och Troll tjuvade in på en tredje!

Till att börja med in i fållan. Några varv bredvid och sen upp i balans. Troll gjorde ett par tjuvrus, blev skälld på och skärpte till sig. Sen skötte han sig riktigt bra. Nästa övning var det sk Mosses hörn. Den har Troll och jag gjort förut, men inte på rätt länge. Det gick bra, efter en smäll med flärpen på skon, attityden var lite rakt på fåren först, mend et ändrades snabbt och sen gick han bra! Nu var det egentligen redan slut, men vi ville se hur man ska träna balans och drivning ute också. Karin tänkte att vi kunde visa med en hund och Bea med Heba kallades ut! Men Heba har inte vallat mycket och fattade inte riktigt vad som begärdes av henne och hon sprang mest! Karin trodde att Heba inte var helt tänd heller. Så då var Peter framme och sa att Troll kunde visa istället! Så vi gick ut och tränade balans och drivning. Troll slår lätt över istället för att stanna upp i balans och blir ju lätt stående och kollar på mig, men nu har jag fått bra tips hur jag ska göra! Dessutom så stämde dom tipsen bra överens med hur Lotta har sagt, så det var ju ännu bättre! Alltså, när han slår över, morra på honom, står han stilla och tittar på mig ska jag också säga åt honom eftersom då gör han ju fel! Tänka måste han ju också gubben!

Sen var tyvärr kursen slut och vi avrundade med grillad korv och lite slutsnack. Karin tyckte att vi ska träna på 3 saker huvudsakligen. Det kändes väldigt påtagligt och lättfattligt när hon sa det så! Vi ska träna på att fösa, flanka (Mosses hörn) och balans (driva). Att driva och svänga mycket som innebär att hunden måste gå upp och hitta balans är ju början på hämt också!

Karin, jag och Troll driver fåren mot solnedgången

Nu åker vi imorgon till Uppsala och kommer hem på lördag! Det blir nog en stor flock med får att valla på hos Eva imorgon, ska bli kul att se vad Troll säger om det!

Publicerat på 01 juni 2006, i Foto, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Åsa o toktassarna:
    Hälsa Eva så gott!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: