Uppsala

Vovvarna, Peter och jag har varit i Uppsala med omnejd i helgen! Målet var att titta på en valp hos Ann på WindAnn’s kennel och när vi ändå var i närheten hälsa på Eva och Lena och Trolls syster Skorpan också! Det har varit en mycket rolig helg med träning på får och med otroligt gosiga och söta valpar att gosa med!

Vi började hos Eva, Troll fick träffa mamma Fame och syster Sia och valla på ca 75 st får! Så många får har Troll inte sett på samma gång förut och det var mycket spännande att se hur han hanterade uppgiften! Det gick bra iaf och jag är stolt över honom! En sån stor flock blir väldigt trög och svårflyttad och Troll är inte alls van att behöva trycka så för att flytta på dom, så han vill gärna flanka istället. Sen delades flocken lite av en slump och då kallade jag in Troll så att det blev en delning och sen vallade vi på ena delen av flocken. Troll hade inga större problem med att släppa den andra delen och det gick bra! Sen delade Eva av två tackor med lamm och de var av olika raser. Det var otroligt stor skillnad på de två tackorna, den ena flydde så fort den fick chansen och den andra var mer sansad och det var jättesvårt att hålla ihop dom! Det slutade med att den vilda tackan smet ifrån oss..

Vi fick också se Sia valla och det märks verkligen att hon har får att valla på dagligen! I år har dom visserligen inte satsat på vallning, men hon har ändå så himla mycket mer erfarenhet än vad Trollis har och hon är verkligen duktig!

Här kommer Troll med hela flocken

Halva flocken.. Alla får är inte riktigt på väg åt samma håll samtidigt.. mycket nyttig träning för Troll

Sen så åkte vi till Ann och Robban och blev bjudna på mat och fick hälsa på dom helt underbara valparna! Dom är rätt stora nu, 8 veckor på onsdag och Peter skulle kolla på lilla Benny, som var den enda otingade valpen. Dom var urgulliga, ulliga och knubbiga och bara sååå charmiga! Hade jag inte redan haft en valp så hade jag varit väldigt frestad av lilla Benny.. Tyvärr så kände sig Peter lite osäker, att han inte riktigt hittade magkänslan. Dessutom så var det ju en annan ras än vad han tänkt sig från början.. Helt avgjort är det visst inte ännu, jag ska inte säga för mycket här…

Anni, som bor här i Linköping och som vi tränar med, bodde tillfälligt hos Ann, eftersom Annis familj var i Turkiet, och Annis syster Penny från samma kull har Ann köpt tillbaka, så det var fullt med hundar hos Ann! Totalt var det 6 valpar, 5 border collies och 2 papillons med Troll och My inräknade.. Hundar överallt kan man lugnt säga.. Troll tyckte det var mycket trevligt med alla tjejer!

Jag vill tacka Ann och Robban för deras gästfrihet, det var jättesnällt att vi fick bo hos er och vi uppskattar det verkligen!

Lilla söta Benny

En massa hundar.. Benny längst upp och Annis halva huvud till höger

Igår åkte vi och hälsade på hos Lena, som har Trolls syster Skorpan! Lena har precis ordnat en större hage som var jättefin att valla i! Hon har fyra får som var myyycket mer fart i än Evas stora flock. Troll hade väl bråttom i början och första omgången gick i lite väl hög fart. Men i andra omgången så lugnade han ner sig och började valla på riktigt, med tanken och inte bara med kroppen! Skorpan ser jättefin ut, men även hon har lite bråttom när hon vallar! Vi håller tummarna för att dom klarar LP i år, när det nu blir! Det var jättekul att träffa Lena och Skorpan, det blir inte ofta man ses när vi bor så långt ifrån. Vi gick en promenad innan vi påbörjade resan hamåt och Troll och skorpan sprang fort fort genom skogen! Dom var jämnsnabba och jäklar vad dom sprang! Kul att se att även om Troll är stor, så är han faktiskt lika smidig och snabb som lilla läckra Skorpan när man ska springa i kuperad terräng!

Vallning på Lenas får!

.. och ännu mer vallning!

Idag så har vi jobbat också! Först var vi på BK på samträning och där sprang vi på Anna med Yra och Asko! Det var längsen jag träffade på dom så det var jättekul!

Troll tränade lydnad och agility och My tränade lydnad. Troll gick riktigt bra, alla moment gick bra och jag är väldigt nöjd med honom! Han höll ihop hela passet, trots att det var ganska varmt idag! Agilityn körde vi bara kort, pga värmen, men lite slalom, kf och hopp hann vi med. Kf gick bra, han börjar tycka bättre om gungan som han tyckt är lite läskig. Han sprang av balansen en gång, kom i galopp och liksom gled av mitt uppe på hindret, men han verkade inte ha slagit sig och blev inte rädd heller! Jag har anmält honom till Kanonsabotören nu, men bara till hoppklass, kf är inte färdiga än, fr a inte gungan! Ska bli kul att mjukstarta agility med Trolleboll! My uppförde sig exemplariskt idag! Hon är verkligen jätterolig att träna lilla skruttan! Jag misstänker att hon snart kommer börja löpa, det finns små fysiska tecken på det.. Börjar bli stora tjejen nu!

Lilla My i full fart!

Försökte få lilla My att stå snyggt, men det skulle nog gå bättre med en medhjälpare

Efter lydnaden letade jag reda på den vattenfyllda grusgropen i Slaka (med telefonguidning av Anna-Carin)! Jag tog med lite pinnar från BK och höll Troll simmandes i någonstans mellan 5-10 min! Han tycker att det är jätteroligt, och det är bra för både muskler och kondis, så nu när jag har hittat dit så kan vi ju åka dit fler gånger!

Nu på kvällen har vi cyklat en sväng, My i min cyklekorg och Troll drog Peter! Först åkte vi till Valla och hämtade ett par böcker om insekter och blommor som jag behöver till sommarkursen, och sen en sväng runt Rydskogen också! Peter ska få äran att cykla med Troll nu, vi behöver sätta igång med muskelbyggandet innan hd-röntgen och jag är ju för svag för att klara det. Med Peters hjälp ska vi nog klara att bygga lite mer muskler där bak!

Publicerat på 04 juni 2006, i Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. EVA:
  Härliga bilder! Fin attityd på ”lille” Troll!

  eva marie:
  ser härligt ut!

  förstår att det är svårt att ”bara” åka o titta på en valp, men lilla my kommer vara valp ”hela livet”

  Gilla

%d bloggare gillar detta: