Vi vann!

Tillbaka från lydnadstävlingen i Söderköping, till slut! Det tog en himla tid, jag var klar vid 18 och vi var hemma först vid 22.30! Och då tog det bara 35 min att köra..

Vi fick förstapris och vann klassen (6 starter)! Jätteskoj och jag är nöjd med min lilla gullplutt! Sen hade vi varierande poäng, när det går bra så går det BRA! När det går mindre bra så går det.. ja, mindre bra..

Platsen då, till att börja med.. låg bra, blev lite kär i aussietiken bredvid och lyssnade inte riktigt på matte vid sättandet, men domaren missade visst det för 10:a fick vi ändå!

Fritt följ, betyg 7, pendlar, sitter snett, fina sidförflyttningar , ut i sväng, bakom vid vändningar och gnäll.. Ja, han var inte riktigt med mig idag heller.. Kanske beror det på att jag är lite nervös, innan start hade vi kanonkontakt! Rutinen kanske..

Platsläggande, betyg 6,5, springer med, DK vid läggandet. Här vet jag inte var Troll var, men inte var det på lydnadsplan med mig iaf! Han lyssnade inte alls när jag sa ligg och jag sa om det och lutade mig över honom.. Kraftigt DK, men iaf inte nolla..

Inkallning, betyg 8,5, bra stannande, bra läggande, avslut. Han satte sig snett tror jag.. Och är lite långsam in. Men gick bra iaf! Han kunde ha stannat snabbare, men han kollade på domaren eller nåt. Är nöjd med momentet iaf!

Rutan, betyg 9,5, avslut. Det här gör mig lite sur faktiskt! Hunden före mig pinkade bredvid rutan! Och det var ju förstås den söta aussietiken som Troll blev förtjust i under platsen.. Han gick ut jättebra, men sen (fick jag berättat för mig) så nosade han mot kissfläcken och när jag kallade in så kom han inte! Jag fick ropa igen och då kom han, men svävade iväg och kom aldrig i fotposition.. Det som jag blev sur över är att innan jag startade så frågade jag om hunden innan (Peter hade sett att den kissade..) och då sa dom att den nog kliade rumpan.. Sen, efter mig så kom dom med vatten och sköljde av.. Men det gick ju rätt så bra ändå, trots den störningen..

Apportering över hinder, betyg 9,5, omtag. Han tuggade om vid sättandet.. Men annars gick det jättebra!

Metallen, betyg 10, bra! Ja, vad ska jag säga? Den kan han!

Vittringen, betyg 6, tuggar och tappar. Det här är vårt stora problem just nu.. Troll tycker det är sååå tråkigt! Han får ju inte bollen, bara köttbullar och det är ju inte kul att anstränga sig bara för köttbullar! Tränar jag lite med boll så blir det plockepinn.. Då går det på tid tror han. Jag är iaf glad att han tog rätt pinne! Har någon nåt bra tips hur man gör det roligare utan att det blir slarv? Tas isf tacksamt emot..

Fjärren, betyg 8, DK, mkt fin dirigering, flyttar sig något. Troll låg som en sten vid sättandet. Så då blev det DK.. Sen flyttade han sig något framåt vid sättandet från stående.. En liten del i ett moment som annars funkar bra! Att han inte satte sig berodde nog på att han blev osäker. Då väntar Troll hellre in ett till kommando än chansar, sån är han bara..

Helhet, betyg 9, trevligt framförande.

Totalt 267,5 p, förstapris och vinst!

Här är vi på prispallen, Trollis och jag!

Behöver nog lite mer tävlingrutin, samt att matte behöver få mer kontroll på tävlingsnerverna! Jag blir nog lite konstig i Trolls ögon, särskilt eftersom poängen blir bättre efter hand och då har jag hunnit slappna av.. Så vi ska nog få ordning på fria följet också! Det är ju jättebra på träning!

Nu ska vi sova och ladda inför imorgon!

Publicerat på 10 juni 2006, i Foto, Lydnad, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Ann:
  GRATTIS!!!
  eva marie:
  GRATTIS bra jobbat!!! Ni är sååå bra!!!
  Lena:
  vad ska ni göra för spännande i morr`n då??!Bra poäng ändå Hedvig ,rutan bara 1/2poäng av tex.VAR NÖJD,duktig vovve!! L

  Eva:
  Grattis igen! Ang vittringen så skulle du kunna prova att göra det svårare för honom. Lägg ut massor av pinnar och belöna med bollen. För mig har det funkat att ignorera plockepinnet. Efter att få ha gjort ”egna” misstag några gånger så brukar dom fatta. Brukar se till att det är MYCKET vittring på den rätta pinnen.
  Har du provat att kasta ut pinnen mot en hög av pinnar?

  Åsa o toktassarna:
  Grattis! Vad var det i ”huset” du vann? De ficki såna idag i Valdemarsvik med fast jag fick inget sånt.

  Anna:
  Grattis! Vad duktiga ni är!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: