Hemma igen

Nu är vi hemma igen, allihopa, efter en vecka på olika håll! Peter och jag har varit en vecka på Omberg, vi har varit utomhus hela veckan, nycklandes blommor, gräs, halvgräs och träd. Det har faktiskt varit riktigt roligt och nu går vi och slänger oss med latinska namn när vi går i skogen. Typ ”kolla vilka små söta Maiathemum bifolium som står här!” eller ”vad mycket Aegopodium podagraria det växer här” osv osv… Världen blev plötsligt mer mångfacetterad när jag lärde mig att se vad som egentligen döljer sig bakom det gröna!

Bruna har vi blivit också! Och så har vi badat i vättern, fast det var i kallaste laget.. Vi har ju haft ruskigt tur med vädret, några skurar i onsdags bara..

Trollboll har varit hos mamma och han blev lite deprimerad av att bli lämnad så han har matvägrat mer eller mindre hela veckan. Han är för tunn nu, har ätit dåligt sen det blev varmt och ännu mindre senaste veckan! Han har ägnat sig åt lite roliga saker, som att yla för full hals när mamma stängde in honom och Tilda i köket. Det tyckte han INTE om! Han är ju med mig jämt annars, sover i sängen eller i sin säng bredvid, ALDRIG i ett annat rum, så det är ju klart att han blev ledsen när han blev utestängd från resten av flocken! Sen har han visst vankat runt på nätterna också, tråkigt att han inte verkar finna ro riktigt..

Myspys var hos mamma ett dygn, sen överlämnades hon till Carro. Tyvärr mådde Carro inte riktigt bra, så Åsa ryckte in med kort varsel och passade My resten av veckan! My har hängt med på tävling, på BK och till Therese och busat järnet och flörtat vilt med Soda! Hon är i höglöp nu… Troll tycker hon luktar väääldigt gott, men är rätt så lugn ändå. För säkerhets skull så får hon nog bo bakom galler inatt..

Troll var ju med första dagen på Omberg för att vi skulle kunna åka på vallningen i Motala på kvällen! Det var sista gången innan sommaren tror jag, men det är ganska troligt att dom sätter igång utan det tänkta uppehållet och det tycker ju jag bara är bra! Ikväll gick det bra iaf, jag hade lite ont i magen först eftersom det gick då dåligt sist, men det gick riktigt bra! Och det var så himla kul! Vi tränade på fösning och hämt, växlade lite mellan eftersom Troll så gärna vill flanka. Han blev lite mer osäker innan jag gav kommandot då och lyssnade bättre på mig. Fösningen gick skapligt, fast det är något vi behöver träna mer på. Hämtena börjar gå ritkigt bra! Jag stod vid Troll (inte vid fåren) och skickade honom (i stora fållan, kanske 20 m) runt på ett hämt ochd et som verkligen tydligt har blivit bättre är att han mer naturligt går upp i balans och saktar in där! Förut har han bara sprungit, nu finns en tanke där också! Det blev riktigt bra hämt några gånger! Jag var jättenöjd med honom efter passet!

Nu håller vi tummarna ordentligt för Eva som tävlar med Fame och Ettan i SM i helgen! Lycka till!!!

Publicerat på 16 juni 2006, i Biologi. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. eva marie:
  nä jag har inte tänkt så mkt… skall röja i lägenheten denna vecka, men nästa kanske annars ska jag upp till knivsta andra helgen i juli, så då kanske jag tar vägarna förbi… hmm… lovar att förvarna

  Heléne:
  Hej! tack för raderna i min gästbok. Kul att läsa din blogg!
  Var det sista omgången av vallningen förra veckan? Trodde det var en gång kvar, måste kolla…
  Hur som helst ses vi säkert på klubben eller någon annan srans under sommaren.
  Må så gott och hälsa Troll!

  Heléne, Jacke & Oki

  Gilla

%d bloggare gillar detta: