Liten men… kåt?

My är nu i höglöp.. Trodde hon var det i mitten av veckan när hon försökte förföra Soda, men nu är hon smått rabiat! Hon springer efter Troll hela tiden, hoppar på honom, juckar på honom, eller bara sitter och juckar i luften.. Troll tycker att hon är mer jobbig är upphetsande och flyr upp i soffan, tur att det inte håller på så länge!

Jag, Peter och Elizabeth åkte till Bråborg utanför Norrköping idag för att kolla på ett LP som skulle vara där. Tyvärr visade det sig vara inställt pga för svåra får. Men vi hade tur ändå, för fårägaren erbjöd oss att träna på hans får! Dom var extremt springiga och hade jättedrag och Troll var ganska het och ville absolut inte gå mot fåren, han ville SPRINGA!!! Hela tiden helst. Dock så lyckades vi med ett par snygga hämt med både bra båge och upptag. Han kunde nog ha gått lite djupare, men eftersom det här var det längsta hämt han har gjort med mig stående bredvid honom och inte hos fåren, så får det vara förlåtet. Det blev ett väldigt kort pass värmen, vi blev alla trötta rätt så fort!

Bamse vallade också lite, men dom (Elizabeth mer än Bamse) hade lite svårt att hitta draget, så fåren smet och for med hög hastighet rätt in i skogen och då fick det vara bra!

Resten av dagen har vi bara slöat inne! Vi har en lydnadsledig vecka nu och laddar inför eliten. Tänkte villa oss i lydnadsform tills i juli! Men vallning och lite agilty ska det bli istället har jag tänkt! Jag fick ett mess från Lotta precis och vallningen är flyttad till onsdag för oss som kan valla på lösa får! Perfekt, för då missar jag inte sista gången.

Den här veckan går vi mycket i skolan, 8-17 minst, varje dag! Blir en tråkig vecka för hundarna, tur att jag kan ta mig hem på lunchen och att vi har lite exkursioner som dom kan följa med på..

Publicerat på 18 juni 2006, i My, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Heléne:
    Hej igen! Det var precis det jag skulle skriva… Att vallningen är framflyttad till onsdag. Passar mig bra för då är det ingen valpkurs. Är just hemkommen från ett spännade lydnads-SM och FULL med inspiration!
    Ses på onsdag!

    Heléne m hundar

    Gilla

%d bloggare gillar detta: