Efter midsommar!

Nu var det längesen jag skrev, inte bara mitt fel eftersom det har varit svårt att komma in på Blogtown de senaste dagarna! Vi har haft en lugn och skön midsommar efter en ganska stressig vecka.  Bara varit hemma och slöat, nästan!

I onsdags var Jag och Troll och vallade i Motala! Vi har tur, vallkursen fortsätter 2 ggr till, måndagar för de som ska vara i fålla och onsdagar för dom som kör utanför. I morgon ska vi åka till Uppsla och vi ska vara borta hela veckan, men vi får köra måndag och onsdag veckan efter istället! Sen tar kursen sommaruppehåll i en månad innan den börjar igen!

Vi började på lösa får och som vanligt så är dom ganska springiga och har mycket drag. Troll gör allt lite för snabbt, även när han går så går det snabbt, Lotta hotade honom lite och oj! vad han fick ner tempot! Jag hade ingen aning om att han kunde gå så långsamt! Nu vallade han bara med huvudet, gick långsamt, travade långsamt och galopperade långsamt! Och då, helt plötsligt så funkade allt, efter att ha känts ganska kaosartat de första minuterna. Jag tycker att det är svårt att komma igång nämligen. Jag vet vad jag egentligen ska göra, mina enda uppgifter var att hålla Troll på benen så att det inte bara blir ligg-spring-ligg-spring, samt att röra mig med fåren. Båda dom sakerna misslyckades jag katastrofalt med de första  minuterna! Sen grep Lotta in, vi fick ner tempot på Troll och så började det gå riktigt bra! Troll är rätt så laddad när vi kommer till fåren, det skulle nog se mycket bättre ut redan från början om vi kunde valla lite varje dag, men nu är det som det är.

Andra passet körde vi i fållan och där tränade vi mest på tempot också. Varvade flankningar med drivningar och till slut var Troll så trött att ingenting gick in i huvudet på honom och han fattade ingenting. Då var det ju dags att sluta, men innan det så gick han riktigt riktigt bra! Vi har ju lång väg kvar, men vi har kommit långt på ett par månader mot var vi var innan!

Peter har cyklat med Troll i veckan och han börjar nog få lite mer kondis, fast musklerna tycker jag hamnar på fronten och inte på rumpan och på benen där jag vill ha dem! Han har fått simma en del också, när det har varit badväder, men som sagt, han är krallig fram och tanig bak. Vi håller tummarna för att hd-resultatet bli bättre än sist iaf. Om inte annat så kommer bilderna säkert bli bättre, Kicki ska vara en hejare på att ta bra bilder och förra gången sa ju min veterinär att det snarare blev flygbilder.. Det käns jättebra att röntga om honom, blir han friröntgad så är det kanon, om inte så är det iaf inte bildkvalitén som fått avgöra resultatet.

Midsommar firade vi hemma med midsommarmat, eller ja, min variant på midsommarmat, med färskpotatis (förstås) och falafel och min egna variant på sill, dvs soltorkade tomater i sour supreme och yosu yoghurt med vitlök och kryddor.. Blir bara SÅÅÅÅ gott! Jordgubbar med tofuglass til efterrätt är ju heller inte fel..

Igår ringde Bea och var uttråkad så vi åkte till HU och tränade agility och snackade en massa! My fick stanna hemma eftersom hon fortfarande löper och Soda är lite för förtjust i henne.. Vi tränade lite gunga, slalom och bakombyten. Troll vill gärna kolla på mig och vill gärna göra fulsnurrar, men nu har vi tränat utan hinder på att vända åt rätt håll och det börjar lossna! Visar jag tillräckligt tidigt så svänger han åt rätt håll och nu såg jag att det funkar även med hinder! Vi tränade på en stor box, med två hinder per sida och körde så att han fick gå utanför boxen i hörnen. Han gick riktigt bra, inte så dundersnabb som bc kan vara, utan lite mer lugnt och samlat, vilket är perfekt! Han kan ju springa snabbt och det kommer säkert förr eller senare ändå, just nu är jag jätteglad att han lyssnar, hoppar bra och går åt rätt håll!

Sen ställde jag upp en liten kombination med 8-pinnars slalom där man kunde ta slalomet rakt framifrån eller från det lättare hållet (runda-pinnen-hållet menar jag med det) och han gick bra på det också. Det händer att han missar någon port inne i slalomet, men han tar ingångarna bra och klarar höger- och vänsterslalom ungefär lika bra. Han börjar bli mer fokuserad framåt och tittar mindre på mig. Han börjar helt klart fatta vad slalom går ut på!

My har tränat på att springa och göra lite sidbyten, men än så länge springer hon helst vid sidan av mig och allra helst på insidan så hon inte riktigt fattat vad det hela går ut på. Vi har också tränat lydnad, i fria följet har jag så smått lagt på fot-kommandot och hon har börjat sätta sig ner spontat i halterna. Vi har tränat lite läggande och ställande under gång, läggandet går bättre än ställandet just nu! Hon är ganska stadig och är (oftast) kvar där jag lämnar henne när vi tränar stanna kvar. Läggande och sittande kan jag lämna henne upp til ca 10 meter utan att hon flyttar på sig, stående så står hon stadigt, men jag har inte vågat gå så långt än. Inkallningar går strålande och apporten tar hon gärna upp, men har inte fattat att den ska till mig ännu! Avlämnande är inte hennes starka sida, hon vill gärna ha både boll och apport för sig själv. Hon har varit något jobbig hela veckan, juckar på Troll och på sin igloo. Som tur är inte på oss. Snart ska det väl ändå vara över! Troll har iaf uppfört sig, han slickar henne i öronen och flörtar lite, jag har dom inte ihop när vi är borta och på nätterna, men det har ändå gått över förväntan med att ha både hane och löptik!

Publicerat på 25 juni 2006, i Agility, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Anna:
    Hej!
    Vad kul det verkar med vallningen! Yra är ok nu och vi tränar agility igen så jag tränar gärna med er nästa vecka!
    Tips på vegetarisk ”sill” gör av aubergine och krydda som vanlig inlagd sill – kan nästan lura en köttätare både i smak och konsistens Din variant lät också god.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: