Torsdag kväll

Jag är lyrisk! Jag har hittat ett ställe där jag kan valla ett par gånger i veckan, det är i stan och det kostar inget! Helt underbart! Vi var där igår och fåren är ganska många och Troll fick lära sig att pendla för att hantera dom. Först fattade han inte, utan tappade halva flocken, men efter ett tag föll poletten ner och han fick med sig allihopa. Drivning och cirkel stod på schemat och i drivningen så blev det fr a att få med hela flocken, balansera och att inte slå över som vi tränade på. Cirkeln körde vi med små tårtbitar och att flanka ordentligt. Det var nyttigt för både mig och Troll! Nästa pass blir i morgon!

Igår körde vi också lite lydnad, konen och rutan och apportering med Troll, samt lite ff på morgonen. Det gick okej, lite rostigt men inget större problem. Rutan gcik ganska så bra med tanke på att det var första gången!

Mysis tränade på ff, främst halter och starter och det går sakta men säkert framåt. Lite apportering och stanna kvar, samt inkallning gjorde vi med. Till avslutning började vi med läggande under gång, vilket hon nästan kan, och ställande under gång, vilket är lite mer trögt.

Idag var vi på klubben och tränade agility, Anna hade med sig en hoppklassbana med många framförbyten och sprang som en idiot och kände mig allmänt som en nybörjare! Vi fick till banan ett par gånger riktigt bra, den var lite för svår för oss och Troll blev ganska fort trött, men när han går bra, då går det bra! Skrutten orkar sig genom 12-pinnarsslalom nu! Sen körde vi lite kf och det gick bra det med!

My tränade tunnel och idag tog hon den själv när jag bara sprang bredvid! Annars brukar jag få lämna henne och locka igenom, men idag fattade hon, sötnosen! Vi hoppade bommar på marken i en liten cirkelformad bana och hon gick jättebra! Matte är såååå stolt över lilla snuttan!

My har förresten fått ett urgulligt halsband, hon åt upp sitt gamla, säkert bara för att hon ville ha ett nytt. Nu har hon ett med rosa ludd, svart band och små rosor på, hur gulligt som helst! Det måste ju vara en stor anledning att man har små hundar, att få frossa i söta hundprylar (okej, kanske inte största anledningen, men ändå)!!! Troll har liksom aldrig passat i rosa luddiga saker, han har en mer ostylad stil som passar på en hund som gärna rullar sig i fårskit o så..!

Publicerat på 13 juli 2006, i Lydnad, My, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Åsa o toktassarna:
  Hehe, enligt mig är Lovis inte alls en hund som passar i rosa ludd Jag är ju så van att ha grova retrieverkoppel, även om de är lila och rosa….

  Tror att vi får fixa lekdejter med My, Zonic och Lovis

  Caroline:
  Åh, vad hon är smart, myshunden! Jag vill ha lite nya kläder, ska nog testa att äta upp några av de gamla och se vad som händer.

  sofia & vovvarna:
  Zonic vill också hemskt gärna träffa My igen. De kan nog ha det riktigt roligt ihop!!

  Caroline:
  Du tror inte att det funkar med Hannes då? Han har ju jobb och allt.

  Helga:
  jajamensan, söta hundprylar ska man absolut ha på små hundar! Mina brukar vara ekiperade i rosa, strass och glitter samt vid lämpliga tillfällen även en passande söt t-shirt. att de råkar vara hanar är inget jag bryr mig om.

  Helga:
  nä, varför ska man låta bli när man kan och tycker det är kul? Det är ju knappast så att hunden får mindre tid på appellplan/i spårskogen för att halsbandsfärgen är rosa lixom.

  Caroline:
  Jag la fram idén för honom, men han såg tveksam ut. Det finns en risk för att jag måste gå och shoppa på egen hand.

  Gilla

<span>%d</span> bloggare gillar detta: