Valla valla valla

Åh vad kul det är! Att valla alltså! Vi skulle träffa Barbro kl 8, men hon fick förhinder så Troll och jag fick valla själva. Vi började med lite drivning och i början var han väldigt het och fåren kom springande förbi mig hela tiden. Men det tog inte lång stund för honom att dämpa sig, det kändes faktiskt som han lärde sig att det inte funkade så bra, för efter en stund minskade tempot och dessutom tendenserna att slå över! Sen gick han där, pendlade naturligtvis (det är ju kanske runt 70 får eller så..) men inte överdrivet, han höll ihop flocken mycket bättre och balanserade jättefint!

Efter en stund tränade vi flankeringar och även dom gick mycket bättre, han snipade inte alls idag och gick riktigt fint upp i balans de gånger han fick gå hela vägen. Mycket bättre attityd idag!

Vi gjorde ett par korta fösningar också, det blir ju rätt så svårt på stor flock, så vi startade bara igång flocken några gånger och det gick bra!

En väldigt rolig och intressant sak jag glömde skriva efter förra passet var att Barbro såg Troll när han sprang in lite tight bakom fåren i en vändning i drivningen. Jag såg inte vad han gjorde, men Barbro berättade att han knuffat till ett får med bogen! En kroppstackling alltså! Verkligen ett tecken på att Troll INTE biter när det kniper utan tar till andra metoder istället…!

Troll äter förresten allt han ska nu igen! Han matvägrade när vi var i Uppsala och en liten tid därefter, men nu har hans aptit kommit tillbaka! Såå himla skönt! Han väger ju i normala fall 25,5 och tidigare i veckan vägde han 24 och då börjar han kännas normal igen! Han bantade nog ner sig själv runt 2 kg, vilket är rätt så mycket om man är rätt så tunn från början. Nu börjar det kännas att det finns något mellan revbenen också.. My vägde 3,4 kg och hon är alldeles lagom rund! Hon äter inte allt hon får, men tydligen blir det lagom ändå!

Publicerat på 14 juli 2006, i Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. eva marie:
    jag vet inte vad det är för medelande, men kul är de inte

    hmm… blev inte mindre sugen på vallning, men allra helst skulle jag vilja ha egna får elelr åtminstone bo nära ett par. får väl se om ngr år

    Gilla

<span>%d</span> bloggare gillar detta: