Varm vallning

Det har varit sååå hett idag! Och just idag, den varmaste dagen på hela veckan hade vi bestämt att vi skulle valla ute i Vårdsnäs hos Barbro! Lena och Lotta, som är mina instruktörer på vallkursen i Motala skulle också komma och träna! Det blev en dag med lååånga fikapauser, med fåren vilandes i skuggan. Dom blev ju trötta fort stackarna!

Lena och Lotta tränade långa hämt, det är häftigt att se! Både Katti och Bet är himla duktiga!

Troll och jag tränade drivning, fösning och lite flankeringar. Flocken delades lätt, så vid ett par tillfällen så tappade vi några lamm, tror att det är jag som inte är tillräckligt snabb för att underlätta för Troll. Jag måste ju lära mig det här likväl som Troll, det känner jag mer och mer! Om någon erfaren hade haft Troll skulle han vara godkänd för länge sen, men nu är det jag som har honom och vi måste lära oss ihop! Men det ska nog bli bra till slut ändå!

Nåväl så gick det skapligt idag, Troll och fåren blev ju fort trötta i värmen och jag körde lite för länge andra gången (lätt hänt när man blir ivrig) så mot slutet delade sig flocken hela tiden, men jag tyckte iaf att kjag fick fram ganska bra fösningar där Troll var med på vad vi skulle göra, och även ett par riktigt bra övningar på cirkeln!

Sen åkte vi och badade! Och det var något som vi verkligen behövde! Troll kastade sig i vattnet och vi simmade en bra bit ut med honom. Han fick simma kanske 15 minuter idag. Vi träffade Anna-Carin och Bella där, dom hade simmat över hela Lagunen, men jag känner mig lite för mesig för att simma hela sträckan än.. Dels har ju hon flytväst på Bella och det har jag inte på Troll (nån gång när jag får pengar..) och dels så litar jag inte på min egen förmåga med min axel. De första gångerna jag simmade ut med Troll så kände jag av den, men nu är det bättre så det är nog bra träning, men jag vill inte överanstränga den för snabbt! Blev sugen att köpa en gummibåt i framtiden så man kan simma Troll även när jag kanske inte vill bada..

Mysis simmade också en bit, fast hon är inte alls förtjust! Men det är verkligen bra för henne att simma, inte minst för att om hon trillar i gölen vid mammas torp eller så igen så är det ju bra om hon inte får chocken, stumpan!

Publicerat på 16 juli 2006, i Simma, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Caroline:
  Jag tycker det låter som att My också vill ha en gummibåt.

  Heléne, Jacke & O:
  Hej hopp i värmen!
  Ja, det har blivit en del lydnadsträning under semestern, men det är en hel del kvar ännu innan debut i elit känner jag. Har en känsla av att Oki kommer vara där innan Jacke. Men det får ta den tid det måste. Vi har däremot vairt dåliga på vallträningen nu i sommar. Lena har lovat att jag ska få komma och valla någom kväll när dom ändå ska köra, och det är jag tacksam för. Där har vi ju massor kvar att lära känner jag.
  Hör av dig om du ska åka och träna agility någon dag och vill ha lite sällskap. Vi hänger gärna på!

  Må så gott!

  Åsa o Lovis:
  Clas Ohlsson har hyfsat billiga flytvästar!

  Anna:
  Hej!
  Du får säga till om du vallar på fåren här i Ullstämma för då kommer jag gärna och tittar på er Planerat för någon agilityträning i veckan? Hör av dig om du vill ha sällskap

  Gilla

<span>%d</span> bloggare gillar detta: