Skärgården och vallning

Igår åkte vi till mammas torp på Vikbolandet! Vi tog båten ut och solade på klipporna. Alla hundarna följde med och Troll badade glatt! Till min stora förvåning så hoppade faktiskt också My i, helt frivilligt, när Peter, Troll och jag var i vattnet och Peter ropade på henne. Då simmade hon i och simmade mot oss, kanske 5 meter! Sååå himla modig!!!

Troll dyker i efter bollen!

My filosoferar på klipporna

Trollboll ser bara söööt ut

..och My också

Idag åkte Maja och jag och hälsade på vår häst, shettisen Smulan, 25 år. Hon var förvånasvärt fräsch, i vintras såg hon sådär ut, men nu var hon pigg och glad!

Lilla Smulan, min första häst, som jag fick när jag var 6 år!

Ikväll åkte vi och vallade och hjälpte till lite med avmaskning av fåren. Vallningen gick bra, men Troll är lite väl het första tiden och lugnar först ner sig efter en stund. Måste få honom att dämpa sig även i början! Vi tränade drivning, vilket gick bra, han har verkligen fattat vad det går ut på nu! Sen tränade vi fösning, vilket också gick bra, han har en tendens att glida upp på sidan, men han fattar bättre och bättre vad han ska göra. Flankningarna gick rätt så bra idag, han snipar in så jag måste jobba med det. Antingen Mosses knep, dvs att gå genom flocken och härja lite när han sniper in, eller använda mig av Evas tips, att lägga innan han snipar in, säga gå bort och fortsätta svängen, och att säga gå bort innan själva drivningen. Den metoden gjorde susen på Sia, frågan är om Troll kan ”gå bort” lika bra. Ska testa och se iaf!

Imorgon ska Peter cykla till Eksjö, han känner att han behöver göra något skoj och jag är ju jämt borta och tränar hund, inte så kul kanske. Det blir en dags cykling i morgon, en vilodag i Eksjö och sen till Värnamo! Håller tummarna för lagom varmt, vindstilla och att regnet håller sig borta!

Publicerat på 18 juli 2006, i Foto, My, Simma, Smulan, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Caroline:
  Vilken läcker bild på Troll när han hoppar! Hur cool som helst ju.

  Anna:
  Läckert! Han är verkligen badglad Troll!

  Lena!:
  Oj oj var det C-höfter dom sa?????Kolla bakbens skjutet!!!

  Anna:
  Det verkar stämma med skalbaggen, kollade upp den på internet, lever bla på spillning från större djur, jaghar sett de flesta runt hästskit. Vad tyckte du om rävungarna?

  Gilla

%d bloggare gillar detta: