Ny layout

Kväll: Det har varit alldeles för varmt idag så vovvarna och jag åkte till Slaka och badade. Troll simmade 20 minuter, My stannade på torra land. Sen träffade vi Anna och åkte till Åtvid för att ställa upp tältet tills imorgon. Väl tillbaka i Linköping passade jag på att valla eftersom fåren går nästan precis där Anna bor! När jag började gå ut i hagen var alla fåren på grässlänten precis där jag ville ha dom, men när vi kom ut i hagen så drog dom bara! Jag skickade Troll, men han kan inte alls springa upp och stoppa en skenande fårflock så vi tappade dom.. In i skogen for dom och jag efter. Vi fick gå genom hela haden, Troll och jag, och den är ganska stor. Troll sprang rätt ut i en stor lerpöl som han inte såg och blev SÅÅÅ skitig! Har aldrig sett honom helt svart förut! Till slut hade vi med oss en fårflock bestående av kanske hälften av fåren, resten tappade vi i skogen (vilket var bra, det är ju bättre att valla på färre får) och vi kunde börja! Då var vi ganska trötta, fåren flåsade och Troll också och jag var rätt så svettig.. Ett litet pass blev det ändå, men Troll höll för högt tempo (hm, känns som jag har skrivit det förut..) och dämpade sig inte förrän mot slutet. Flankerna var bra idag, han saktar in när han kommer upp till kl 11 (el 1) men om jag ger honom ett till flankkommando så fortsätter han på cirkeln, vilket är mycket bättre än tidigare i veckan! Snart så går han nog ända till kl 12 på ett kommando… Vi tränade lite fösning också, men jag funderar på att sätta lina på honom där, för han är rätt så snabb på att glida upp på flanken..

Eftersom vi alla var rätt så trötta så körde vi bara ett pass, hade jag haft tid och ork med ett till så hade det kanske gått bättre eftersom han var lite het. Jag måste komma på ett sätt att dämpa honom från början! Funkar ju inte att valla 10 min innan han dämpar sig om man är på ett LP t ex.. Däremot hämtena känns som att dom börjar lossna!

Sen blev det ett bad för Troll, två schamponeringar med svart vatten. Grymt äcklig pöl han sprang ner i!

——————————————————————————————————————————————————–

Satt o mixtrade med färger igår, så här får den se ut ett tag! Men när jag gick via favoriter till bloggen så syns bara den gamla, så jag skickar ut länkar lite här o var så får ni gå via dom!

Peter cyklade dom 12 milen till Eksjö i onsdags, jag fick ett meddelande kl 11 och då frågade sig Peter varför han kom på den idiotiska idén att cykla, men vid 2 var han framme! Då ville han aldrig mer se en cykel i sitt liv, men idag cyklade han vidare till Värnamo, ca 9 mil var det och han var framme redan vid 11! Idag gick det visst lättare, han lät inte lika utmattad när jag pratade med honom förut!

Vovvarna och jag har passat på att träna för fullt nu, och i onsdags hann vi med 2 lydnadspass och 1 agilitypass! Lydnadspassen var korta men givande, på morgonen tog jag med koner och körde konen, apportering med dirigering och rutan. Det gick ganska bra, men jag vill att Troll ska hamna precis bakom rutan och han hamnar gärna lite ifrån. Apporteringen går utmärkt, jag har gått över till att bara köra åt höger nu! Rutan går också bra, fast jag kör lätt med boll i mitten. Andra passet körde vi ff, där jag tränar stenhårt på kontakt och position. Jag vill ju att vårt fria följ ska hålla även med lite press och då MÅSTE kontakten finnas där!

Mysis fick köra apportering och det går framåt! Nu springer hon efter mig med apporten i munnen när jag springer! Jag har inte fått apporten i handen, men hon håller längre och längre! Fria följet går skapligt fast hon släpar gärna. Måste köra väääldigt korta sträckor. Men hon sätter sig fint och hon är duktig på inkallningar och väldigt duktig på stanna kvar!

På agilitypasset försökte Anna och jag bygga en vettig bana, men det var inte lätt och jag tror vi var uppe i 3 olika banor. Själva träningen gick skapligt, Troll är mycket följsam, men egentligen är vi inte redo att tävla. Jag ska försöka hålla mina nerver i styr och satsa på att träna bana och inte tävla!

Igår körde vi ett kort lydnadspass på morgonen och då la jag till en target bakom konen. Det var längsen jag körde med target så vi repeterade det först och efter att antal apporteringsförsök av locket så kom han ihåg! Sen körde jag target i rutan också, enda nackdelen var att han vill trampa på konen även om det INTE låg en target bakom den!

Agility hann vi med också igår (som var en riktig träningsdag!) och vi körde mest slalom. Gick skapligt! Fick några fulsnurrar vid ett bakombyte, men han gick överlag rätt så bra!

Sen åkte vi direkt och vallade, jag blev lite orolig för att jag körde honom för hårt, men det gick faktist bättre än sist! Han var het precis i början, men lugnade sig snabbare än vanligt! Jag sprang genom flocken och vrålade när Troll snipade in  på cirkeln och jäklar vad han gick ut! Får passa mig så att han inte blir för vid! Detta tänker jag bara göra så att han slutar skära, sen gäller det att inte trycka för mycket! Fösningen gled lätt över i drvining igår, fick stoppa hela tiden, medans drivningen gick riktigt bra! Testade en delning på slutet och efter 2 misslyckade försök så gick det! Duktig kille! Efter det tappade vi den halvan av flocken som vi inte höll och sen flöt hela fårskocken till skogs. Försökte rädda situationen, men DÅ skar Troll igen, han har svårt för krisiga situationer ännu, så vi släppte fåren istället. Jag testade att få Troll att driva flocken RUNT mig vid hämt, såsom det ser ut på tävling och det gick riktigt bra! En gång gick det lysande, alla får gick runt mig, andra gången smet 2 får förbi mig på framsidan, men jag är mycket nöjd med försöket! Det var ett mycket bra vallningspass iaf!

En badbild från Lagunen i Slaka! Vi måste nog dit idag också! Det är sååå varmt! Stackars er som tävlar i Hässleholm! Och hoppas vi får svalare väder tills imorgon..

Publicerat på 21 juli 2006, i Agility, Foto, Lydnad, My, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Caroline:
    Skumt med layouten… Jag pillade en stund och försökte komma på hur jag skulle se den, men det gick inte alls… Till slut upptäckte jag att inlägget fanns med i listan på senaste inlägg på Blogtown-sidan och då hamnade jag rätt. Men helknasigt ändå.

    Gilla

<span>%d</span> bloggare gillar detta: