Hjulmakartorp!

Vovvarna, Peter och jag har varit på mammas torp ut mot seglarparadiset Arkösund i ett par dagar! Det har varit skööönt! Massor med sol förstås. Det är så torrt så att björkarna är gula och fäller sina löv, i juli! Gräsligt! Tyvärr finns det inte bad vid torpet, men man kan åka ut med båt eller åka bil till Arkösund och bada där!

Trolls hälta verkar vara över, han går lös nu fast vi har inte gjort något ansträngande direkt. Bara vanliga promenader och ett lydnadspass. Har funderat mycket över hur jag ska göra med tävling och träning och jag har nu en form av plan! Agilityn får vänta (trots att det är jättekul) eftersom jag vill ha 3 förstapris i lydnadseliten innan nyåret. Då byts ju som bekant reglerna och jag vill inte lära in det nya på Troll. Det får bli på My det! Eftersom jag kommer kunna valla under hösten så blir det alltså vallning och lydnad som vi ska ägna oss åt under hösten och agilityn får vänta till nästa år. Jag hinner helt enkelt inte att träna 3 saker!

Gällande vallningen har jag funderat på om jag ska anmäla till LP på Seglinge eller inte, men nu har jag bestämt mig för att vänta. Trolls hälta satte stopp för vallningsträning den här veckan och nästa vecka ska jag och Peter till västkusten med skolan och vovvarna ska vara hos mamma, så det blir ingen vallning på två hela veckor! Då är det helt omöjligt att hitta formen tills i september.. Ska satsa på ett LP som går i Tenshult (tror jag det hette) i slutet på oktober istället. Det går ett på Öland i början på november också, kanske kan anmäla till båda??

Mysis hittade en ny hobby på torpet, nämligen att jaga smågrodor i trädgårdslandet!! Hon är fenomenal på att hitta på små saker att pyssla med, hemma är det att äta upp pennor och flytta på skor, på landet att jaga grodor och humlor.. Vi har tränat lydnad och My är jätteduktig! Vi har inte kommit så långt än, men jobbar med ff, läggande och ställande under gång, stanna kvar, inkallningar och apport!

Troll gick också bra i lydnaden, men han är för het och plöjer i fria följet. Vi jobbade nästan bara i vänstersvängar och jag stoppar honom också med foten och petar tillbaka honom, men det är svårt!! Han vill massor och det resulterar i att han ramlar fram! Det gick bättre mot slutet, men ff behöver vi verkligen jobba med (retligt nog så blir det ju träningsuppehåll nästa vecka). Tränade rutan, konen och apportdirigering också, lade en target bakom konen och i mitten på rutan och det funkar bra! Han hamnar ju gärna lite långt bakom konen, target gör att han hamnar rätt direkt, utan korrigeringar. Rutan funkar också jättefint med target!

My busar med mattes finger ute på badholmarna vid Arkösund

Vacker tass!

Trollis väntar på att någon kanske vill kasta en boll ut i vattnet till honom..??

Full fart mot husse!

Publicerat på 27 juli 2006, i Foto, Lydnad, My, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. sofia & vovvarna:
  jasså.. så vad gjorde att du valde den ”vanliga” röntgen istället då?

  sofia & vovvarna:
  där blev det lite för snabbt på skicka-knappen,

  skönt att det inte var så illa med Troll sedan då utan att han blev bra!

  Gilla

<span>%d</span> bloggare gillar detta: