Vilda får!

Vallade vid Skeda udde igår hos killen som har alla fåren vid Garnisonen och HU. Det gick sådär, fåren var alldeles för svåra och lärde sig mycket fort att Troll inte är så erfaren (vem sa att får är dumma??).

Vi började med att försöka ta ut dem från ett hörn på hagen som låg mot ladan där alla andra fåren var, dvs rätt starkt drag! Det gick inte något vidare! Fåren ställde upp sig och Troll blev osäker och gjorde ett busrus eller flankade. Fick ut dem till slut, men tappade dom igen och så satt dom i hörnet igen. Suck. Barbro fick ta dom istället. När vi sen vallade ute på fältet så hade dom ett jättedrag mot det där hörnet och stack så fort dom kunde. Så vi kunde bara valla fram och tillbaka längs det bortre staketet. Lyckades tappa dom igen och jäklar vad fort får kan springa!!! Skickade Troll och han fick stopp på dom!! Duktig kille! Men så stack dom igen och då var det kört..

Nästa pass lyckades dom sticka för oss igen på slutet och då kändes det inte roligt.. Dom var snällare mot de andra hundarna, men just när Troll och jag tragglar tempo och balans, då passade dom på!

Vi gjorde en vettig avslutning iaf, där vi fick till lite lugn drivning och ett par halvsnygga flankeringar. Är väl sådär nöjd med passet, men det var klart svåra får och jag får väl se det som en nyttig erfarenhet! Är iaf glad över att Troll faktiskt 2 ggr lyckades runda och stoppa fåren i sken!! Något som han inte kunde lyckas med för ett par veckor sen! Han måste ha räknat ut att det inte funkade som han gjorde förut, eftersom det alltid slutade med att vi tappade fåren, som genast drog till skogs och då var träningen slut..

Nu till skolan! Ska plugga latin idag och träffa Eva Marie för en promenad! Ska bli kul!

Publicerat på 17 augusti 2006, i Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. sofia & vovvarna:
    det kan inte vara lätt med så envisa får om man inte har en erfaren vallhund nä… men snart är säkert Troll och du redo för så tjurskalliga får som vill till sitt hörn

    Bea o Heba:
    Jag vallade nu i kvll. Gick verkligen kanonbra! Har bestämt med Barbro imorgon på morgonen, men jag fattade det som att hon skulle till den stira flocken på eftermiddagen. Jag tror jag hoppar det…

    Gilla

%d bloggare gillar detta: