Vallning, vallning och lydnad

Helgen spenderades så lugnt som möjligt, jag skippade min botanikomtenta och tog sommarlov i 4 dagar istället! Skööönt! Det är den enda tentan jag har kvar och sommarkursen tog så mycket tid så jag har inte haft tid att plugga.. Den får vänta tills i vinter istället.

Trolls hälta försvann lika fort som den kom, han har inte alls varit halt i helgen, fast han fick gå i koppel hela lördagen och halva söndagen för säkerhets skull. Vi körde ett lydnadspass igår kväll, båda hundarna fick köra!

Troll gick bra på apporterna, fast han vill helst ta den högra. Rutan gick sådär, han ville inte riktigt gå ut. Får göra den lättare nästa gång tror jag. Körde på tävlingsmässiga avstånd så det var 25 m mellan konen och rutan och kanske är det lite för långt att köra så redan. Vittringen tog han fel flera gånger! Jag sa bara fel och körde om och till slut blev det rätt några gånger i rad. Tror det bara är att nöta och låta bli att belöna på det felaktiga så lär han sig nog. Ff gick riktigt bra! Raka snygga sättanden och bra fokus hela tiden!

My gick kanon i fria följet och satte sig rakt i halterna!!! Jätteduktig!  Superdupersnygg inkallning (snett sättande, men VILKEN FART!!!) och platsliggande i 30 s på 20 m avstånd. Gick finfint! Apporten började vi lätt med att klicka om hon tog den och sen gick jag vidare till att hon ska släppa den i handen på mig. Hon kan ju ta den, men hon vill helst bära den BORT från mig, busan! Ingen polett som trillade ner igår, men idag gick det mycket bättre! Den hamnade i handen på mig flera gånger iaf, även om det mest var min förtjänst. Firia följet gick bra idag också, samt läggande och ställande under gång! Hon är superduktig! Har börjat lära in ordet fot, säger det när hon sitter fint och går bra, så det är på gång iaf..

Har vallat 2 gånger idag, på fm hos Barbro och nu på kvällen hos Lotta och Lena på kursen i Motala. På morgonen var han jättehet! Allt gick väldigt fort och fåren sprang! Men med en tumme i ögat så lugnade han snabbt ner sig och började jobba bättre. Det var ca 15-20 får, så han pendlade i drivningen. Cirkelövningarna gick jättebra idag, han är bättre på att gå upp snyggt, även om det fortfarande inte är perfekt. Han vinklar fina 90 grader ut från fåren i alla starter. Tränade lite fösning också och det gick riktigt bra! Han flankerade lite men mer i början, sen trillade poletten ner och det gick mer rakt fram. Men jag vill jobba mer ordentligt på det med lina och med en kurshund som kan stoppa om det går överstyr. Är nöjd iaf, han var riktigt sansad på slutet och hade fin kontroll hela tiden!

Nu ikväll så tänkte jag att han skulle vara lite lugnare, men det märktes inte så mycket första rundan.. Lotta och Lena hade satt upp en snitslad bana runt i hagen, så man skulle först gå en runda, sen genom ett par grindar och till sist in i en fålla! Jättekul övning och nyttig också! Första varvet gick det lite fort första halvan, sen gick det rätt så bra. Jag fastnade med håret i ett lågt träd och hade en stund inte en aning om var hund och får var någonstans, men allt redde ut sig och vi fick dom både genom grindarna och in i fållan på ett ganska snyggt och städat sätt! Andra rundan gick det riktigt bra, mycket lugnare! Testade fösning en bit där det inte var något drag och det gick bra! Jag är överhuvudtaget mycket nöjd med honom!

Nästa kurs ska vi träna på fösning och fålla har jag blivit lovad, ska bli jättekul eftersom det är två bitar som vi inte tränat så mycket på! Men redan i morgon bitti ska vi valla hos Barbro, Bea och jag! SÅÅÅÅ himla roligt att kunna valla lite mer kontinuerligt!

Publicerat på 21 augusti 2006, i My, Studierna, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Åsa o Lovis:
    Lovis tyckte precis som My att apporten är guld värd och hon ville ha den för sig själv. Jag MÅSTE träna med köttbullar (det godaste som finns) annars tar hon apporten och går

    Helga:
    jag misstänkte att Dennis skulle dra med träapporten och äta upp den fort om jag började träna med den, så jag lär in med metallen istället. Jag tycker att om han kan göra en snygg apportering på metallen borde det inte vara några problem med en i trä, men vi får se vad Dennis tycker om saken sen.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: