och mera vallning

Vallade igen hos Barbro i morse och det gick riktigt bra! Börjar få till riktigt snygga hämt, Barbro säger att han snipar vid 5 i/över men det är inte mycket. Var bara ett par veckor sen han snipade vid kvart i/över!! Snygga flankeringar, bra driv som gärna blir lite snabbt, det var ca 15 får idag igen så det är ju ok att kroppsvalla lite.. Testade fösning med lina idag. Jag hade inte riktigt väntat mig att han kunde valla med lina (sist kunde han ingenting när linan kom på) men idag så gick det! Får lite mycket lydnad på honom, han vänder sig och kollar på mig och lägger sig inte mot fåren i liggen, men jag avvaktat bara och ger inget nytt kommando förrän han kolla på fåren. Det gick bättre under passets gång, så det är nog mest en vanesak.

Jag tycker att min hund är fantastisk på att hålla isär saker ändå! Jag menar, han vallar, spårar, kör agility och lydnad och när vi kör lydnad så går han ju alltid på rätt sida, i agilityn är det inga problem att vara på båda sidor och han t o m lika bra på slalom oavsett vilken sida jag är på och i vallningen har vi ytterst lite problem med att han kollar på mig, egentligen bara när man sätter på lina! Otrolig känsla för vad vi gör och vad skillnaderna är! Jag har nämligen hört om flera lydnads- och bruksmänniskor som har haft problem med att hunden kollar på dem i vallningen. Kan ju iofs också bero på att dom gör som en bruksmänniska jag såg häromdagen och kör fot med hunden i fårhagen. Inte så smart kanske om man vill att hunden ska veta vad som gäller..

Bea och Heba var med idag också, dom har lite problem med att Heba inte riktigt fattar att man ska flanka på schh och gå rakt fram på smackningar. Det kändes ändå som att det lossande lite idag, några pass till så sitter det nog! Heba utvecklas i rasande takt och det är ju verkligen inte lätt att vara nybörjare, man ska vara hutlöst snabb på att uppfatta vad som händer och alltid placera sig rätt ! Som tur är så är iaf Heba en snäll hund och inte en fårätare..

Imorgon börjar skolan, går till 12 vilket är skönt. Har varit seg och lite hängig idag och känner inte riktigt för att börja på allvar igen.. Men det är ju bara tre dagar till helg!

Publicerat på 22 augusti 2006, i Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. eva marie:
  ni är så duktiga som vallar på, jätte kul att det ger reulktat!

  Lena!:
  Egentligen känns lydnaden hur bra som helst och därför var det bra för mig att ”landa”lite.Det är ju så mkt mer än att göra saker snyggt ”hemma” i lugn och ro.Egentligen samma sak som i vallningen,fåren är olika,platsen är mer eller mindre stökig,regn eller sol…Man måste våga misslyckas!!!Och det låter som att det är med Troll som med S och alla andra:Träning lönar sig!!!

  Heléne & Jackson:
  Hallå! har inte din mailadress. Skicka ett mail till mig. för jag har några saker att fråga dig om!

  :-)Heléne

  Gilla

%d bloggare gillar detta: