Lyckad lydnad

Väntar på mat i ugnen så nu blir det kort!

Idag skulle vi valla, men det blev avbokat och vi tränade lydnad istället. Jag fick ett erbjudande att följa med till HU och träna agility och visst var jag frestad, men om vi någon gång i höst ska kunna starta eliten så måste vi ju träna!

Båda hundarna gick så himla bra!!! Det var så roligt att träna! Troll körde allt med ”redskap” plus lite fritt följ. Dirigeringsapporterna med 3 apporter för första gången, missade någon men tog de flesta rätt. Alla rätt på vittringen. Jag ställde upp två rutor till hö o vä om konen och det gick relativt bra. Lite fel, men en hel del rätt också! Körde metallen för första gången på länge och han släppte framför mig de första gångerna. Slarver! Men det här kan han, några påminnelser bara så.. Han gled fram i ff, men hamnade på rätt ställe efter ett par min och gick sen riktigt bra!

My går så fint i ff så jag blir alldeles stum! Perfekt position och jättefina halter! Har börjat lägga på svängar med halter, funkar ok. Apporten går lite trögt, men jag tror att hon börjar fatta att det inte är en bra idé att springa iväg med den iaf. Lägganden och ställanden går utmärkt, men jag har inte gått i position ännu, utan går lite på snedden bredvid eller framför henne. Inkallningarna är ju helt förtjusande! Hon studsar i en fantastisk fart (som hon aldrig får upp i inkallningarna i vardagen) och idag satte hon sig rätt också!

Imorgon ska vovvarna följa med till skolan och undersöka indikatorarter på en äng! De blir lite rastlösa av att vara hemma, så det är skönt att kunna ta med dem ibland.

Publicerat på 29 augusti 2006, i Lydnad, My, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. eva marie:
  vad kul att det går så bra, har inte fått upp mot. att träna lydn än, men mot. kommer snart hoppas jag

  kan hända att vi inte kommer i kväll, måste skriva klart en rapport… kommer vi så kommer jag annars följer jag med nästa gång istl!

  sofia & vovvarna:
  Åh, kul att lydnaden går så bra inga tips hur man får en sådan bra inkallning som My verkar ha? Ilex o ja står o stampar o stampar på samma ställe utan att komma nånvart känns det som… :/ jaja, kul kul hur som helst!

  sofia & vovvarna:
  Ja, det skulle vara trevligt! Ilex har ju problem med ingångarna på inkallning så det är den vi tränar på och inte själva ”transportsträckan” för om han är på längre avstånd så springer han inte så fort och det tror jag beror på att han är osäker på vad han ska göra när han kommer fram… men bara för det är det inte säkert att han har full fart när han väl lärt sig den Jag kan i princip närsomhelst förutom onsdagskvällar från o med nästa vecka och på måndag kväll och tisdagskvällen veckan därpå… om du nu förstod vilka veckor jag pratar om
  sofia igen:
  och inga helgdagar i september… då är det tävling elr något annat som händer…

  sofia & vovvarna:
  Kanske på torsdag? Vi hoppas bli några stycken som tränar lydnad då så då kanske det skulle passa bra? Eller, jag hoppas vi blir några stycken iaf, än så länge är det bara en till men förhoppningsvis blir vi några stycken Är ju några dagar kvar till torsdag men om du inte kan då så kan vi ta en annan dag…

  Gilla

%d bloggare gillar detta: