Vallning och lydnad

Vovvarna har varit med på exkursion i eklandskapet idag och igår, det blir riktiga heldagar! Härligt, och hundarna är lagom trötta sen..

Igår åkte jag till Barbro och vallade en snabbis. Vi MÅSTE få bort Trolls pendling och för höga tempo! Nu ställde vi en fyrkantig bana, eftersom jag är lite dålig på att göra rätt när vi inte har ett klart mål. Det gick bättre, och Troll fattade ganska snabbt vad jag menade. I varje hörn måste han flanka, men inte för mycket (vilket han gärna vill) och sen MÅSTE han ner i tempo när han kommer rakt mot djuren igen. Nu blir det sån träning mest, små banor och klara mål för att göra det mycket tydligt vad som är vad, både för mig och för Troll!

Idag träffade vi Therese och Nova och tränade lite torragility och lydnad! Nova löper och Troll blev rätt så pipig och var ganska okoncentrerad. Jag krävde konc av honom, men körde inte så länge. Gick hyfsat, men fick dk i fjärren för att han kollade på Nova. Han kan ju gå mycket bättre, men det är ju nyttigt med störningar också!

My fick köra lite lydnad, vilket gick sådär, hon var inte så tänd idag på godis, utan det var Nova som hägrade i hennes tankar! Dom busade nämligen för fullt, sen urartade det till värsta porruppvisningen med Nova som ”butch”! My ställde upp sig som om hon inte gjort annat och studenterna på fältet bredvid undrade nog vad vi höll på med! Therese och jag låg dubbelvikta av skratt!

Torragilityn gick skapligt med My och jag fick lite bra tips hur jag ska träna svängar med pluttan (och plutten också för den delen..)!

Publicerat på 31 augusti 2006, i Lydnad, My, Studierna, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

%d bloggare gillar detta: