Bättre vallning

Idag var vi på kurs hos Lotta och Lena. Det gick mycket bättre!!! Det var skööönt!

Först gick vi in i ”25an” och föste fåren runt kanterna. Poängen var att fåren inte skulle vända och att förare och hund skulle få en känsla av var man ska vara. Det gick skapligt! Lugn och fin fösning, jag var lite snabbare och hann placera mig bättre så att vi undvek fulsnurrar och fåren vände bara en gång! Sen delade vi lite, det gick bra och vi lyckades med alla försök utom ett! Troll var duktig och lydig!

Jag berättade för Lotta om vårt katastrofala vallningspass igår och hon tyckte därför att vi bara skulle träna drivning idag. Så det gjorde vi, väldigt basic, lite rakor blandat med svängar och fokus på balans och tempo. Troll var lugn och fin och inga får tappades!

Till slut stoppade vi in dom i fållan och då märktes att Troll verkligen börjat fatta det där med att stoppa in dom i fålla, för han parerade själv! Först höll han dom mot fållan tills jag öppnat, ett par steg fram och sen två steg åt höger på helt eget initiativ som gjorde att fåren kom helt rakt in! Duktig vovve!

Känner mig nöjd och belåten med dagens pass och ska nog inte sluta med vallning riktigt ännu..

Båda hundarna har varit med hela dagen och My var så trött att jag lämnade henne hemma hos Peter. Vi har haft en riktig ”nära-ko-upplevelse” idag och det blev riktigt läskigt. Det var ett gäng väldigt kärvänliga kvigor av typen ”knäkossa” som ville bara så närgångna som det bara gick. Dom var runt oss och började sen studsa och leka och om det är några man inte vill leka med så är det just nötboskap! Maken till klumpiga djur finns knappast! Jag och hundarna blev lotsade ut genom närmsta taggtråd eftersom kvigorna verkligen ville lära känna hundarna.. Troll var nyfiken, men blev osäker när dom kom riktigt nära (och vem blir inte det??) och skällde till. Vi kom säkert ut och slapp sen dom keliga kvigorna.

Publicerat på 11 september 2006, i Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. eva marie:
  ja visst är det smart att lägga datumet så långt fram

  skönt att träningen gick bra, hoppas jag kan följa med och se på när troll blir gk, det hade varit kul (om du vill ha hejarklack vill säga )

  sofia & vovvarna:
  Tack för grattiset Kul att det går så bra med Trolls vallning! Jo, Åsa och jag har väl tänkt träna på torsdag och förhoppningsvis så blir det väl någon mer. Du är välkommen om du känner att du vill och kan ta dig tid

  Anna:
  Jag hade inte tänkt att träna imorgon då Asko har gått kurs måndag, tisdag och tävlar lydnadscupen ikväll och sen så ska jag till Uppsala på fredag och på vallanlagstest i Ulricehamn på lördag så jag tror jag behöver en kväll hemma både för hundarna och för min skull. (Även om en viss liten kille verkar ha mycket energi…)
  /Anna

  Gilla

%d bloggare gillar detta: