Toppenvallning!

Vi åkte iväg en sväng nu på kvällen och vallade, hade tänkt att köra lydnad, men just nu ligger vallningen högt i prioriteringen. Jag vallar när jag kan liksom, eftersom jag inte helt kan bestämma det själv. Lydnaden kommer i andra hand. Även om jag fortfarande har tänkt få till eliten i höst.

Det gick iaf kanonbra! Planen var att träna på away/come bye, upptag och drivningar emellan. Lugna och fina drivningar där Troll både vallade och gick långsamt. Han kan come bye om jag står så det blir lätt, eller mitt för, away är lite mer tveksamt, men sitter snart, han gör inte många fel. Står jag lite fel så går han fel, men om jag då snabbt lägger honom och säger om så går han rätt! Guldhund!

Försökte träna på upptag bara, men fåren ville inte stå kvar utan följde med mig, så jag fick ta skicken också. Gjorde ett par hämt som var närmre 100 m och han gick kanon! Åt höger så gick han i ett päron, först lite rakt fram och svängde sen ut och gick runt i en lagom vid båge. Åt vänster flankar han tydligare direkt, det är hans bättre håll. Upptagen var också jättefina idag! Lyckades ta dom runt mig också, åt båda hållen!

Han kan get up också och även om det händer att han gör fel först så gör han rätt om jag bara stannar honom och säger om.

Fösning gjorde vi bara i  några steg, han gled åt höger, så jag tänkte avvakta tills vi köpt ett sådant tunt IKEA-rep som Karin hade.

Vi ska starta på KM nästa helg och jag är redan hur nervös som helst..

Det är ju val på söndag och jag tänkte bara promota lite för Tinnerö-området där både BK och HU ligger!!! Vissa partier i Linköping vill bygga 1200 villor rätt ut i eklandskapet och det skulle vara en katastrof! Eklandskapet är unikt i sitt slag i hela norra Europa och det finns massor med hotade arter där! Så ni som bor i Linköping, rösta på vänstern eller miljöpartiet  i kommunvalet, dom vill bevara och skydda området! T ex moderaterna vill däremot bygga ut Linköping och vill ”integrera” bostäder i Tinnerö, vilket jag inte tror är möjligt. Spridningen och de känsliga arterna ekologi kommer att störas för mycket! Centern ger jag heller inte mycker för eftet Maud Olofsson mycket intelligenta uttryck igår, när hon hävdade att ”naturreservaten inte verkar vara något att ha, eftersom hon själv inte kunde hitta något intressant när hon senast var inne i ett”. Maud verkar inte ha förstått att poängen med naturreservat inte är densamma som poängen med djurparker, utan att det viktiga är att bevara arter i deras naturliga miljö.. Suck…Man blir SÅÅÅÅ trött ibland!

Annars, förutom att rösta och träna lydnad och vallning, så ska jag i helgen gå på en helgträff med kursen ”Hundens beteendebiologi” som jag läser nu. Det känns lite drygt att efter en 40-timmars skolvecka, sätta sig i föreläsningssalen imorgon igen. Dessutom HELA DAGEN!! Men det är ju iaf intressanta ämnen OCH bra föreläsare som Sverre Sjölander, Pelle Jensen m fl så det ska nog bli kul och givande!!

..och till sist, en liten My med ett STORT ben!

Publicerat på 15 september 2006, i Debatt, Foto, My, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Gittan:
  – Vad kul att träningen gick så bra för er!

  Gittan:
  Nej, men jag har hört positiva meningar om henne.

  Caroline:
  Kd imponerade också stort när de på frågan ”vilken är den viktigaste miljöfrågan?” i en SNF-enkät svarade ”barnens uppväxtmiljö”. Hehe…

  Gilla

%d bloggare gillar detta: