Ett bra vallkort!

Idag hade jag en heldag på universitetet med föreläsningar om hundens beteende. Men eftersom jag såg igår att ett par föreläsningar var såna som jag redan haft med samma föreläsare så åkte jag hem, till IKEA och köpte ett rep och sen till Ullstämma och vallade innan jag åkte tillbaka till skolan och lyssnade på resten. Kom sen hem vid 19 och tränade lydnad så det har varit ett rätt effektiv dag!

Vallningen gick kanonbra! Troll har problem med upptagen när det står någon hos fåren (Peter idag) men det kan vi nog lösa på en månad. Away/come bye gick bra, han tog fel på away ett par gånger. Fösningen gick bra med lina och drivningen gick också bra. Nu kan han driva lugnt OCH valla på samma gång! Hoppas det håller i sig!

Lydnaden nu på kvällen gick också riktigt bra! Jag har bytt ord på konen innan rutan (nu heter det platsen) för att han ska förstå att det är skillnad och sluta leta apporter. Det visade inga resultat idag, men så var det bara andra passet. Vid dirapporterna vill han gärna hoppa över konen, så jag har tagit för vana att alltid belöna honom första skicket till konen. Förhoppningsvis kommer han på det snart så att han suktar efter konen för att få bollen!

Vittringen går riktigt bra nu! Fjärren måste fortfarande filas på (att det ska vara så svårt! Tycker jag har filat på det hur länge som helst nu!!!), ff är rätt så bra, inkallningen funkade bra idag men satte inte ihop det. Däremot satte jag ihop dumrutan och det gick kanon! På det hela ett bra pass! Troll var jättehet, märks att det inte blivit så mycket lydnad på ett tag.

My fick köra lite lydnadsettan och apport, hon var lite seg idag, behöver träna oftare med henne. Har gått tillbaka till att kasta iväg apporten och belöna med boll när hon kommer tillbaka med den, den andra metoden hände det inget med. Hon är lite svårmotiverad, varken godis eller boll är SÅÅÅ hysteriskt kul som jag vill att hon ska tycka. Hon gillar att kampa och hon gillar köttbullar, men hon gör inte ALLT för att få det. Eller också så är hon helt normal och att det är jag som är väldigt bortskämd med träningsnarkomanen Troll…

Det bästa vallkortet hittills på Troll togs idag på fm!

Publicerat på 16 september 2006, i Foto, Lydnad, My, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Soile/Filosofen:
  Hej!
  Vilken härlig bild!
  Önskar er en härlig höst och all lycka.
  Kram/Soile/ Filosofen

  eva marie:
  jätte fint kort!

  kanske kan vi träna ihop i veckan? dessutom verkr det som att mamma kommer upp

  Gilla

%d bloggare gillar detta: