Mörkervallning

Jag har gjort min medborgeliga plikt och röstat idag, just nu räknas rösterna och tydligen visar det på att aliansen kommer att vinna. Men än kan mycket hända…

Jag vill passa på och ge massor med GRATTISKRAMAR till Barbro som jag tränar hos till resultatet i debuten i ÖK igår och idag! Hon tävlar med Tai som inte har varit helt lätt att träna och de fick igår ett 2:a pris och titeln GK Vallhund och dessutom klämde till med ett 1:a pris och en 4:e placering idag!!! Dom fick också riktigt bra kritik: ”Mkt bra hund. Saknar stundtals lågväxel. Mkt skickligt förd. 1:a pris”! Grattis säger vi till det mycket välförtjänta resultatet!!

Jag åkte visst ut lite sent idag och dessutom var fåren lite oschyssta som hade gömt sig uppe i skogen och att får är dumma, det hittar jag många motbevis på! Dom lurade Troll och mig att springa runt i skogen 2 1/2 varv innan vi fick tag på dom och lyckades få ner dom på fältet. Vi lyckades även att dela av några får efter en stunds jobbande. Men det är ju detta som ger oss en massa erfarenhet även om det är knöligt. När vi väl lyckades komma till skott så var det rätt så mörkt, tur att hagen ligger nära en väg så man får ta del av gatubelysningen!

Jag satte lina på Troll och tänkte träna lite fösning, men fåren gick mest i galopp trots att Troll gick lugnt, så vi körde lite away/come bye istället och det går verkligen framåt! Några gånger till så ska det nog sitta! Lite drivning körde vi också och jag är så glad att det håller i sig att han både kan ta det lugnt samtidigt som han vallar! Sen händer det fortfarande att han slår över och överarbetar, men mer och mer sällan och framförallt så får jag snabbt tillbaka honom och kan dämpa honom igen. Han gjorde ett riktigt snyggt upptag där han själv saktade in mot fåren, det  tar sig sa käringen som hade eld i håret!

Ska köra lite lydnad med My på kvällsprommisen, får skriva imorgon om hur det går!

Publicerat på 17 september 2006, i Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. kristin:
  tjoho!
  hittade till din blogg via hemsidan och tänkte mest säga hej o lycka till!
  /kristin (från helgträffen)

  eva marie:
  verkar som jag alltid är fullbokad. ikväll ska jag till bea o sätta upp tavlor o äta paj

  på tors kommer däremot anna, så då är du välkommen hit på bulle eller paj eller vad jag hittar på att bjuda på

  eva marie:
  mamma… det är min mor som kommer… hon heter inte anna

  Hedvig t Kristin:
  Hej! Vad kul att du hittade hit! Saknar någonstans man kan skriva personliga medd på blackboard

  Gilla

%d bloggare gillar detta: