KM i vallning

Idag har Troll och jag debuterat i vallningssammanhang! ÖVK:s KM i både nöt och får gick av stapeln och det var riktigt många där, 12 starter på nöt och 23 på får! Jag och Troll startade naturligtvis bara på får.. Peter tog kort, men det blir ju lite långt avstånd.. Men det är ju kul att se bilder iaf!! Det blå är jag och det som är svartvitt ska föreställa Troll..

Vi fick startnummer 3 eftersom någon tyckte att jag inte skulle bli så nervös om jag startade tidigt, men jag hann bli ganska nervös ändå.. Nåväl, vi fick runt 100 m hämt eftersom jag skulle gå LP-bana och Troll gorde ett kanonhämt, fin utgång åt vänster. Jag råkade lägga honom något tidigt eftersom han brukar ta ett par meter på sig att stanna, men idag gjorde han ett perfekt läggande! Funderade ett ögonblick på att få upp honom exakt kl 12, men sen tänkte jag att han nog reder ut det.. Han gjorde ett jättefint upptag och klarade av att både en man och en hund fanns där. Framdrivningen blev lite svår eftersom fåren drog åt höger och det blev lite snett och vint. Troll fick iaf tag på dom och fortsatte mot mig. Jag kan inte styra honom perfekt på ett sånt avstånd som han var på när det strulade till sig, utan jag sa bara get up och så fixade han till det själv! Duktig kille! Vi fick 20 p (fullt) på utgången, 10 p (också fullt) på upptaget och 13 p (av 20)  på framdrivningen, totalt 43 av 50 p på hämtet.

Här är Troll i upptaget!

På något vis fick vi fåren runt mig på rätt sida och så var det fösningen mot första grinden. Lite vingligt blev det, men inte såå farligt, vi fick 7 av 10 möjliga. Efter första grinden drog fåren rakt fram mot kompisarna och jag fick panikskicka Troll för att plocka upp dom och det gjorde han jättefint! Tillbaka på linjen och genom andra grinden helt perfekt. Nästa grind var värre. Troll började bli trött och pendlade lite och jag ställde mig av någon korkat anledning (började väl också bli trött) mitt i grinden. Till slut fick jag igenom halva flocken medan halva sprang förbi. På drivningen fick vi 13 p av 20 möjliga. Sista etappen gick iaf i ett lugnt och stadigt tempo.

Fösning genom första grinden.

Drivning genom andra grinden.

Till sist fållan och jag hade redan hunnit se att de två före mig hade problem, den första bröt vid fållan och Barbro, som var nummer 2 fick in dom med lite besvär. Fåren ville VERKLIGEN INTE gå in! Vi jobbade på och jag saknade verkligen att inte ha det där finliret som man får med en del rutin, att kunna flytta hunden ETT steg höger och vänster, Troll tar ju flera steg och gick ibland åt fel håll. Tiden tog slut för oss innan vi fick in dom iaf och lika bra var det. Troll var helt slut i huvudet och kunde inte tänka mer och jag var rätt så utpumpad jag också. 0+0 p (av 10+10) vid fållan alltså. Jaja, vad ska man säga? Dom var svåra! Och fåren som vi har tränat fålla på har ju varit ganska lätta.

Jag hade lika gärna kunnat försöka få fåren genom en vägg som att få in dom i fållan..

Fick ett par ord med domaren efteråt och han tyckte att det såg jättebra ut och att det var kul att se en unghund som verkligen jobbade på och inte lade av när det blev jobbigt! Och det gjorde han verkligen, han jobbade hela tiden! Verkligen vallade och det känns som att problemen med att han slutar valla när jag kräver lydnad är förbi!

Jag är iaf JÄTTENÖJD med Trollis, trodde aldrig att det skulle gå så här bra! Totalt fick vi 63 p och kom väl inte direkt på någon topplacering, men jag är så himla glad ändå!!! Han kan ju vovven! Visst behöver vi träna med på framför allt fösning, away/come bye och det ständiga TEMPO, men vi klarade en LP-bana sånär på fållan och det känns KANON!! Nu känns det som att vi definitivt kommer att vara redo för LP i oktober!

My var förstås med hela dagen och minglade (ALLA blir kära i My) men hon tyckte bäst om att komma hem o sova under duntäcket..

Publicerat på 23 september 2006, i Foto, Tävla, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Åsa o Lovis:
  Kul att det verkar ha gått så bra! Lovis undrar om hon får leka med My nån dag?

  Åsa o Lovis:
  Jag har ryggskott! Kan nog inte träna förrän det är bra igen, kan inte böja mig ner…. Annars vill jag gärna träna!

  Åsa o Lovis:
  Man får förresten ha lite tålamod med min gästbok, den kommer, men man får vänta lite!

  Johanna:
  Nu kan ju jag inget alls om valllning men grattis till att du är nöjd! Verkar ju som att det gått bra. Härliga bilder! Det ser väldigt roligt ut!

  Åsa o Lovis:
  Jag bytte plats på gästböckerna eftersom reservgästboken verkar fungera bättre

  Jag kan gå och så men har svårt att böja mig ner…. Men Lovis vill gärna leka Vi kan ju höras, jag har tid precis när som helst så det är bara att ringa eller så!

  Anna:
  Kul att det gick så bra med vallningen – när är LPt? Skulle vara kult att åka och titta då

  Anna:
  Asko kom 2:a i nybörjarklassen och Yra kom 5:a i öppna klassen, samt kom 2:a på hundracet. Kolla gärna in bilderna på min sida från vallanlagstesten förra veckan – livat värre tyckte både Yra och Asko…

  Åsa o Lovis:
  Oj, vi har varit i skogen på långpromenad o såg inte ditt meddelande…. Ska vi försöka senare i veckan? Vi har planer för ikväll…

  eva marie:
  vad kul! härlig känsla att vara nöjd hmm… var det denna tävl jag skulle hängt med på? får följa med nästa gång istl!

  Caroline:
  Vad duktiga ni är!

  Eva:
  Oj vad roligt att det går så bra för er!!! Xtra roligt när även andra tycker det ser bra ut!
  VAD DUKTIGA NI ÄR!!!

  Lena!:
  Super duper Hedvig!! Vad kul att det går så bra nu!!Vi håller alla tummar för att fåren uppför sig väl på lokalprovet för då blir det inga problem.Ni uppför er ju lysande vad det verkar!!! L

  sofia & vovvarna:
  Vad roligt att du debuterade i vallning på KM, Ilex och jag debuterade ju i lydnad på KM Kul att du är nöjd iaf och fick prova på lite tävlingsnerver i vallningssammanhang

  sofia:
  Jo, jag hoppas på att det ska bli lydnadsträning på torsdag, frågat Åsa men inte hört något än. ”Tvillingarna” (Johanna o Cissi med schauzrarna & staffen Perrin) vill nog säkert träna iaf

  Gilla

%d bloggare gillar detta: