Lydnad

Nu har jag kollat in lämpliga lydnadstävlingar för Troll att debutera i eliten, nämner inga datum, men nu är vi anmälda! Blev grymt sugen på att anmäla tidigare till LP också så att vi har en andra chans om det skulle gå åt h*e men det finns inga på lämpligt avstånd. Jag känner mig iaf betydligt mindre nervös än innan, han KAN och vi skulle ha en rimlig chans att klara det i nuläget och nu när vi faktiskt har en månad till att träna på så…

Tränade iaf lydnad med Troll igår och med båda vovvarna idag.

Igår så körde vi hela eliten förutom platsen och hoppet (i brist på hopp körde jag en vanlig metallapport istället). Är totalt nöjd med honom även om det finns vissa små brister. T ex så lägger han sig på sittandet. Smått irrterande för det är lite svårt att träna på. Han lägger sig ju inte om jag ser honom. Ska köra små korta stunder nästan varje dag nu tänkte jag så får vi se om vi får ordning på det. Ff går bra, vi filar just nu mest på backandet och på att springa! Dumrutan funkar förvånande bra! Sättande under gång är en polett som verkligen har trillat ner! I inkallningen är han just nu lite långsam, men har bra ställanden/lägganden. Ska jobba upp tempot innan start också. Rutan är kanoners! Dirigeringsapporteringen går lite upp och ner, igår var det ner. Han kunde inte vänster. Tror att jag har utökat avståndet lite för snabbt, backar något och träna ofta! Metallen är bra, måste bara träna med hinder någon gång också. Vittringen går kalas, men måste träna mer på HELA momentet, dvs ha en ”tävlingsledare” som kan lägga ut föremålen åt mig. Fjärren är samma gamla visa, Trolls tassar flyttar sig lite oavsett hur mycket jag tränar! Det är så svårt att hinna se om dom rör sig eller inte!

Idag tränade vi på vissa bitar, nämligen sittande, dirapporten, metallen, ff, fjärr och inkallning. Typ de svagaste punkterna just nu. Sittandet lade han sig på en gång, men satt sen. Tror det bara är att köra. Ofta. Dirapporterna gick bra, han tog mittersta på första vänsterkommandot, men sen tog han rätt flera gånger. Metallen krånglade ju inte igår och det gjorde den inte idag heller. Det gäller mest att få till perfekta sättanden och hoppas att det följer med till hoppet! Ff gick bra, han ligger gärna lite långt fram i språnget. Fjärren gick skapligt. Inkallningne gick bra, mer fart idag, men det gäller att inte tappa dom snabba ställandena/läggandena! Ett himla pill för att få det riktigt bra!

My fick köra idag, har inte kört henne så mycket på ett tag för att hon har varit inne i en period när hon bara står och glor på mig oavsett vad jag säger. Det är SMÅTT frustrerande. Men idag gick hon BETYDLIGT bättre!! Riktig fart på henne och jättefina ställanden och fina lägganden! Platsliggande i 1 minut är ingen konst heller! Apporten gick rätt så bra idag också! Riktigt nöjd med henne! Har ju funderat lite på att debutera i lydnad i december (när halla andra från HU ska tävla lydnad) men jag tror det får vänta tills i vår. Hon känns för omogen i huvudet för att palla både fritt följ och linförighet, tror det är bättre att vänta. Jag kan nog få till ett vettigt program i år, men att få igenom henne ett helt program utan massor med beröm blir nog svårt. Då kommer apporten redan i klass 1, men den ska hon nog lära sig tills dess! Annars tror jag inte att det var så stora ändringar, förutom hoppet och att ff är borta.

Kollade på elitmomenten till nästa år och det var inga större förändringar egentligen. Vittringen får man ju inte godispreparera efter årsskiftet, man får bara hålla i den 5 sekunder, men det är vad jag kör nu. Inget godis, bara min vittring och det är inga problem! Ska läsa igenom lite noggrannare, men borde inte vara några omöjligheter! Inga nya större moment eller så iaf!

Publicerat på 25 september 2006, i My, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Lena!:
  Kort tips! Ha ALDRIG en mitten apport när ni tränar!!! Typ-den finns inte! L

  sofia:
  Vi brukar vara på HU, inne i lokalen eftersom vi förmodligen kommer tävla där i slutet på året

  Eva:
  Tips 2: träna momenten i ordningsföljd.

  Nästa år får man inte berömma, träna eller skälla (hunden ) mellan momenten i elit.

  Gilla

%d bloggare gillar detta: