Bergsgetter

Vovvarna har fått följa med både måndag o tisdag till skogen och OJ vad de har farit runt! Framför allt Troll då, och igår var vi på en rasbrant där jag verkligen ångrade att hundarna var med ett tag. Vi råkade komma för högt upp och det var stora block, skrevor och lodplan överallt. Och hundarna hoppade och klättrade så jag är helt övertygad om att de har sugkoppar under fötterna! Det är ju tyvärr svårt att se nedanifrån hur det ser ut längre upp och därför hamnade vi där det var riktigt svårt! Men My studsar upp och nerför lodplan, ett skutt på en utstickande mossa och så är hon uppe! Vilka bergsgetter! Vi klättrade iaf rätt så fort ner igen och fortsatte sökandet efter vissa mossor och lavar på en mer lagom nivå. Troll studsade däremot upp och ner för att kolla läget hos de andra också.. Han var rätt så trött efteråt, hade kåda i pälsen och i kådan satt det ett tuss mossa, som visst Troll tyckte var intressant. Värsta biologhunden!

Troll och jag åkte och vallade på kvällen igår. Det tog en kvart att hitta fåren, men när väl det var gjort så gick det bra! Satte upp två grindar mha lydnadskoner och gjorde ett längre hämt, tog fåren runt mig och föste genom den första grinden och drev genom den andra. Som på ett LP typ, fast med lite kortare avstånd. Det gick bra, han lyssnar på time (sakta) även i framdrivningen på långt håll. Jag hade lina på honom i fösningen och han gick riktigt bra. Han försöker inte flankera alls så mycket som förr, tror han börjar fatta vad det går ut på! Sen körde jag lite away/come bye i lite svåra vinklar, så han tog fel ibland, men samtidigt måste sånt sitta inför LPt. Både vid fållan och när fåren ska runda mig behöver han kunna ett säkert hö/vä även åt fel håll! Det ska nog sitta om en månad iaf!

Ikväll ska vi till Mosse på kurs, ska bli kul att höra vad Mosse tycker om Troll!

Publicerat på 27 september 2006, i My, Studierna, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Anna:
  Det passar bra med lite lydnadsträning – ska ju tävla på lördag. Vilken tid? ca 18 passar mig, kan inte komma tidigare iaf.

  Anna:
  Ska vi säga 18 på BK?
  Vill du senare så bestäm en tid.

  Lena!:
  SPÄNNANDE med Mosse kurs! Vill höra mer!!! L

  Gilla

%d bloggare gillar detta: