Elitdebuten

Så nu har vi debuterat i elitlydnaden! Troll var HET!! Så nu funderar jag på ett sätt att dämpa honom till nästa tävling.. Kan man valla kl 6 på morgonen eller är det för mörkt? Hur ser skogarna ut i Boxholm, och hinner man lägga ett spår?? Veckan ska iaf ägnas åt att dämpa Troll och KRÄVA att han är fokuserad! Nu är det slut med dom här dumheterna! Men jag kanske skulle börja med att berätta hur det gick…:

Sittande i grupp: Inga problem, betyg 10.

Platsliggande: Inga problem här heller, betyg 10.

Fritt följ: Ja här gnällde han HELA tiden och bara gjorde konstiga saker, som att snurra runt mig vid sidförflyttningarna och skälla. Betyg 6, kommentar: gnäll, DK, SS, pendlar, skall, flera DK, dåliga sidförflyttningar…

Dumrutan: Även här var han snurrig, men hade dämpat sig något. Betyg 8,5, kommentar: pendlar i fria följet, vrider sig vid ställandet.

Inkallning med ställande och läggande: Gick rätt så skapligt, lite långa stoppsträckor men men han var kontaktbar och började lugna ner sig lite.. Betyg 8, kommentar: ngt lång stoppsträcka, SS.

Rutan: Det här är det MEST RETLIGA, för han gjorde en PERFEKT utgång och det fanns potential för an 10a, och då överdriver jag inte, han gick SÅÅÅ bra, (enligt domaren dagens bästa) MEN när jag vände ryggen mot honom kom han upp i full fart och gick fot! Där rök 10an och vi fick istället betyg 0. Kommentar: lämnar rutan.

Apportering med dirigering: Här gick han riktigt bra! Full fart och rätt apport! Betyg 9,5, kommentar: lägger om.

Apportering metall och hopp över hinder: Troll gillar att hoppa så här kom ljud igen, men han gick bra ändå.. Betyg 9,5, kommentar: låter.

Vittringsprov: Han gick bra, tog rätt apport i en himla fart, men tuggade.. Betyg 7, kommentar: tuggar.

Fjärrdirigering: Vår stora stötesten, får honom visst aldrig att inte flytta sig framåt! Måste jobba massor med belöning bakom i veckan. Betyg 6, kommentar: flyttar framåt.

Totalt fick vi 227, 5 p och ett andrapris och hamnade på 4:e plats av 5. Retligt nog så är rutan värd 40 p så hade vi haft betyg på den så… Men men, detta var ju debuten och hetare hund har jag aldrig haft i kopplet… Domaren sa efter fria följet att ”han är het!” Och jag kunde ju bara hålla med. Hon tyckte iaf att det överlag ser bra ut, bra tempon och han gör ju rätt saker. Det stora problemet är fokus, koncentration och dessa ständiga LJUD som kommer från nosen på honom!

Jag är nöjd med vår prestation idag och är inriktad på nästa start och hur vi ska jobba tills dess! Momenten är han ju rätt så bra på, det är ju annat som ställer till det! Så nu blir det MYCKET träning i veckan, både vallning och lydnad!!

Publicerat på 14 oktober 2006, i Lydnad, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. eva marie:
  jag är imponerad! nästa gång blir det cert, vad häftigt!!!

  Lena!:
  Det är precis så det är med lydnaden tror jag och det måste man bara acceptera och förstå så man slipper bli besviken!!!Lika mkt träning som man lägger ner på momenten måste man lägga på miljöträningen och stadgan där,det är DET som gör hunden till champinjon!!!BRA JOBBAT!!! LåS

  Sandra & Thyra:
  Det Troll gjorde bra idag gjorde han riktigt bra. Så synd på rutan, det var verkligen snyggt! Det dröjer nog inte länge innan ni har ert första 1:a pris!

  Eva:
  Mycket snygg elitdebut, tycker jag! Hoppas du får ordning på gnället!

  Sandra & Thyra:
  TACK! Vi har iallafall anmält oss till Finspång så får vi se…

  Lena!:
  KLART du ska va`nöjd!! Vi har tiden för oss och superhundar att jobba med!! L

  sofia & vovvarna:
  Jag tycker att det låter som om ni gjorde en bra debut ändå! Ni kommer säkert snart få ert 1:a pris!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: