Kort rapport

Jag är smått stressad, klockan är 20.15 och jag har en massa text att korrekturläsa tills imorgon! Men jag måste snabbt skriva vad jag har kommit fram till efter igår. Vårt stora problem just nu är ju gnäll och ljud. Men Troll är ändå 3 nu och vi tävlar i elitklass, vilket gör att jag tycker att jag faktiskt kan ställa kravet på honom att han ska lyssna och koncentrera sig! Så eftersom Troll är relativt lugn på hemmaplan, dvs Linköpings BK så måste jag hitta andra ställen att träna lydnad på också. Så idag hittade jag föreningen Fritt följs samträning!  Fördelarna med dom är att vi inte tränat med dom innan och att dom tränar vid ett litet hus där vi aldrig varit.

Så vi åkte dit och Troll var uppjagad och skrek och gnällde, jag var sträng och krävde fokus och efter sådär en kvart så var det betydligt bättre! Han var mer avslappnad och koncentrerad på vad jag bad honom att göra istället för att stressa! Tränade inte alls mycket, det fanns inte plats för det på deras plan, men vi fick iaf lite miljöträning! Ska fortsätta jobba så nu i veckan, att vi kör helt på mina villkor. Han SKA slappna av och LYSSNA!!!

My tränade också lite och gick riktigt bra, inget problem att det var ett nytt ställe och nya hundar alldeles nära.

Sen åkte vi och vallade en snabbis också, kunde för en gångs skull börja med ett hämt eftersom fåren stod på fältet! Tyvärr så blev det inte ett kanonhämt, eftersom fåren rusade mot och längsmed staketet, men vi provade iaf att börja med hämtet.. Resten gick bra, Troll har fått mer stil såg jag idag, går lägre med framänden och verkade faktiskt mer koncentrerad här också!

Nu måste jag fortsätta med mitt plugg!

Publicerat på 15 oktober 2006, i Lydnad, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Kort rapport.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: