Billig borde collie

Idag har vi startat vår andra tävling i elitlydnad. Troll betedde sig så illa så att jag just nu överväger att strunta i allt vad lydnad och bruks heter och bara köra vallning istället. Han skrek och skällde oupphörligt i fria följet så att vi fick en 0a! Han var inte tyst en enda sekund! Ljudet hängde kvar lite i dumrutan och sen var han tyst, men jag var inte på humör längre och Troll var okoncentrerad under resten av programmet så poängen blev därefter. Vi fick 7a på dumrutan, 5or på både inkallningen och rutan, 0or på dirapporterna (tog mittenapporten) och hoppet (hoppade inte tillbaka), en 7a på vittringen och avslutningsvis en 5a på fjärren. Det enda som gick bra var gruppmomenten där vi fick 10a på båda. I snitt hamnade vi på 4,9 p, vilket är makalöst DÅLIGT! Jag vet ju att han kan egentligen, men ingenting går ju om han håller på så här!

Eftersom han inte alls låter så här utan bara enstaka pip på träning så är det ju lite svårt att ta tag i. Det enda jag just nu kan komma på är att göra en träningstävling med manlig TL och att jag sätter lite press på mig själv så att jag agerar som på tävling. Men var jag sen ska göra åt själva gnället vet jag inte. Lena Martens, som dömde, tyckte att jag ska pausa och stå stilla när han gnäller, ett annat tips är skällhalsband eller blomspruta, själv vet jag inte i nuläget.

Lena tyckte att jag ska bryta fria följet om det händer igen (vilket det troligen gör). Jag är anmäld till 2 tävlingar till, men just nu vet jag inte om det är någon idé att åka.

Får nog ta och skriva igen när jag smält detta och kommit på något konstruktivt sätt att jobba vidare.

Publicerat på 22 oktober 2006, i Lydnad, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. eva:
  trist, du kan höra med Cima (Mosses sambo). Hon fick ordning på Trolls mormor och var med på lydnads sm.

  Eva:
  ja Kellie lät. Fame kan också. När hon var för taggad i ff så lät jag bli att prata med henne, då höll hon tyst och gick perfekt ändå. Övriga moment har hon inte sagt nåt i.
  Jag fick vara RIKTIG tråkig för att få ett fint ff. Det får inte vara för roligt… då kommer förväntan och ljuden.

  Sandra & Thyra:
  Nej men fy vad tråkigt att det blir sådär när du vet att han kan

  Lena!:
  Nedrans trist!!!!Och tydligen värre och värre?!!Känner att det här problemet finns här oxå.Träning med andra hundar ,män och nya platser och bara stanna och stå still när minsta pip kommer???Det här måste läggas TID på tror jag.Men det GÅR,som sagt 1 steg fram och 2 tillbaks..hehe Tröstkram L

  Anna:
  Vad tråkigt med Trolls oljud Om du trots allt vill träna lite lydnad så ska jag och Sofia till BK på måndag, försöker vara där till 17.30.

  sofia & vovvarna:
  Så tråkigt… jag vet inte om det är någon lösning men kanske det går att lära honom vad ”tyst” betyder? och ¨på så vis ”kommendera” tyst när han börjar…*funderar* … kanske är en dålig idé men det får du själv avgöra annars kommer jag inte på något som man kan göra förutom att bryta när han börjar gnälla/skrika… hoppas det löser sig!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: