Ingen storm/Snälla får :D

Nu är det sent och fortfarande är det helt lugnt här! Jag bara HOPPAS verkligen att det inte blir dåligt väder i helgen!! Framför allt inte blåst! Vill inte behöva skrika i motvind och har inga visselsignaler än.. Det är faktiskt TVÅ TILL av Trolls syskon (Flugan och Guinness) som också ska köra LP i helgen så ALLA måste hålla alla tummar dom har, okej?

Vallade iaf idag, tog med vilda Tilda, mamsens gamla bc-dam och hon såg nästan förskräckt ut när jag bad henne runda fåren. Fåren tänkte å andra sidan springa över henne. Hon har inte vallat på ett par år och det kändes att hon behövde en liten stund för att hitta tillbaka till tänket! Lite het var hon och tog inte saktakommando, men hon uppförde sig bra och ville inte gå därifrån, snuttan

Troll uppförde sig riktigt bra, det blev ett missförstånd på första hämtet så han la sig i utgången och när jag försökte få honom att fortsätta låg han bara stilla. Jag gick närmre och då gick det. Tror att han helt enkelt inte hörde mig eftersom hagen ligger precis bredvid en 70-väg och klockan var runt 4-5… Mycket trafik alltså! Sen gick det bra iaf, känns som att vi har mycket bättre koll på fösningen nu, mer stabilt, rakare och jag kan få honom att gå åt ”fel” håll. Läget känns stabilt, och jag börjar bli MYCKET nervös!!!

——————————————————————————————————————————

Jag hade stora planer för vår träning i onsdags, men regnet öste ner och jag kände mig i stort behov av en vilodag så det fick det bli! När vi gick ut på kvällspromenaden var jag rätt så tacksam att jag stannat inne, det stod högt med vatten på vägen och när en bil kom så uppstod plötsligt en tsunami! 2,5 meter hög våg med smutsigt vägvatten sköljde över oss stackare som stod på trottoaren. Blä!

Igår åkte vi iaf och vallade och efter 2 misslyckade försök så hade Troll och jag lyckats plocka ut en träningsgrupp med sex tacklamm! Och dom var så himla bra! Perfekta träningsfår som stod stilla där jag ställt dom när vi skulle göra hämt, dom flyttade sig för hunden, rörde sig utan att vara hysteriskt springiga och dom hade drag mot de andra fåren men inte mer än vad Troll kunde hantera! I drivningen så klistrade dom inte till mig utan rörde sig så att Troll fick jobba lite och i fösningen så flyttade dom sig snällt! Dom här fåren ska jag valla på igen! Jag var riktigt nöjd med vårt träningspass, enda problemet är att hagen är lite igenväxt med nypon så det är svårt att hitta en sträcka så man kan göra 100 m hämt. Dom vi gjorde blev nog på ca 70 meter tror jag..

Håll tummarna för att den stora stormen som dom varnat för inte kommer hit, jag vill träna dom dagar som är kvar innan söndag!

Publicerat på 26 oktober 2006, i Tilda, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Åsa o Lovis:
  Ja, vi är på Åland o vill helst inte bli instormade här….

  Lycka till! Vi håller tummar o tassar!

  sofia & vovvarna:
  Nae, tyvärr är det nog ingen större idé att åka ihop till finspång… att vara där en stund innan 9 tror jag inte är någon mentalt bra förberedelse för mig eller Ilex… så typiskt att jag ska starta SÅ sent, kommer ju gå o hinna bli jättenervös innan vi börjar

  LENA:
  Man SKA vara JÄTTE nervös,det hör till!!(hehe så skööönt att ha det gjort)På Lp:et här var dom ”gamla rävarna” oxå precis lika nervösa,torr i munnen,kan inte tänka eller prata osvSå du är inte ensam! Och vi håller förståss ALLA tummar hela da`n.L

  Caroline:
  Heja, heja! Jag tror på er.

  Åsa o Lovis:
  Ja, nu är stormen här iaf… Fast det ska lugna sig tills på söndag är det sagt! Vi håller iaf tummar o tassar för er!

  Lena:
  LYCKA TILL i morgon!!! Håller tummar och tår. Vet att ni klarar det!! Kram Lena

  Gilla

<span>%d</span> bloggare gillar detta: